1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın istifa restinin perde arkasını yazdı
Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın istifa restinin perde arkasını yazdı

Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın istifa restinin perde arkasını yazdı

Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin yurtdışında milyonlarca doları olduğuna dair iddiaların Alman istihbaratı tarafından dolaşıma sokulduğunu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun

A+A-

Erzurum Güncel- Bunu dolaşıma soktuğunu öne sürdü. Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği iddiaları kanıtlaması durumunda Cumhurbaşkanlığından istifa edeceğini ve siyaseti bırakacağını ilan etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında düzenlenen etkinlikte konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt veren Erdoğan, "Çocuklarım, kardeşim, eniştem, dünürüm yurtdışına milyonlarca dolar para göndermiş. Artık ismini anmaya dahi tenezzül etmediğim bu zata soruyorum, iddiaların belgesi var mı, varsa çıkart milletin önüne ben hemen gereğini yapayım. İspatlayamazsan siyaseti bırakman lazım. İspatlarsan hem siyaseti hemCumhurbaşkanlığı makamını bırakacağım" dedi.

Peki bu iddiaların kaynağı ne? Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye göre bu iddiaların arkasında Alman istihbaratı var: "Söz konusu Erdoğan olunca, umutlarını Reza Zarrab’ın itiraflarına bağlayanlar az değil. Ankara kulislerinde bir süredir Alman istihbaratı kaynaklı birtakım söylentiler dolaştırılıyor. Bu iddialar ile Kılıçdaroğlu’nun sözleri örtüşüyor. İlginç. CHP lideri daha önce de 15 Temmuz’a 'kontrollü darbe' diyerek, Alman istihbaratı ile benzer dili kullanmıştı. Erdoğan bu kartı gördü, resti çekti. 'Tayyip Erdoğan’ın yurtdışında bir kuruş parası varsa herhangi bir bankada, çıksın bunu ispat etsin. İspat ettiği anda Cumhurbaşkanlığı makamında bir dakika durmayacağımın taahhüdünü veriyorum' diyerek meydan okudu."

Abdulkadir Selvi önümüzdeki döneme ilişkin de çarpıcı bir sinyal verdi: "Erdoğan bu meydan okumaları sürdürerek, kamuoyu algısını yönetecek. Böylece 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik olarak kendisine karşı yürütülen 'zaman ayarlı' operasyonu boşa çıkarmayı hedefliyor."

Yazının devamını okumak için tıklayın

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.