1. HABERLER

  2. GENEL

  3. ABD'ye girişlerde Covid-19 testi ve karantina zorunlu oldu
ABD'ye girişlerde Covid-19 testi ve karantina zorunlu oldu

ABD'ye girişlerde Covid-19 testi ve karantina zorunlu oldu

ABD Başkanı Joe Biden, koronavirüs salgınıyla mücadelede yeni adımlar atılacağını açıkladı. Biden'ın imzaladığı kararnameye göre, ABD'ye havayoluyla seyahat edecek yolculardan test sonucu istenecek ve yolcular karantinaya alınacak.

A+A-

Erzurum Güncel- 46'ncı ABD Başkanı Joe Biden, corona virüsü salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen ABD'nin pandemiyle mücadelede yeni yol haritasını çizdi.

Beyaz Saray'da Covid-19 Ulusal Eylem Planı'nı açıklayan Biden, sözlerine eşi ve kendisinin Amerika'nın 400 bin Covid-19 kurbanını anmak üzere dua ettiğini söyleyerek başladı. Biden, "İyileşmek için hatırlamak zorundayız" dedi.

Biden, "Geçen yıl federal hükümete ülkenin ihtiyacı olan odağı sağlaması için güvenemezdik" ifadelerini kullandı.

Joe Biden, Covid-19 bağlantılı ölümlerin gelecek ay itibarıyla yüksek olasılıkla 500 bini geçeceği uyarısında bulundu.

"PANDEMİYİ ATLATACAĞIZ"

Çiçeği burnunda Başkan, "İşleri yoluna koymamız aylar sürecek. Açık konuşuyorum, bunu atlatacağız, bu pandemiyi atlatacağız" dedi.

Aşının ortaya çıkarılmasıyla ilgili "üzücü bir başarısızlık" ifadesiyle adını anmadan selefi Donald Trump'ı eleştiren Biden, dünya genelindeki Covid-19 ölümlerinin yüzde 20'sinin ABD'de yaşandığına, fakat ABD'nin dünya nüfusunun yüzde 4'ünü oluşturduğuna dikkat çekti.

Joe Biden, tüm Amerikalılara "gelecek 99 gün maske takın" çağrısında bulundu.

ABD Başkanı, "Kongre üyeleriyle çalışmayı dört gözle bekliyorum. Ulusal bir acil durumun içindeyiz" ifadelerini kullandı.

YENİ KARARNAMELER İMZALADI

Biden, konuşmasında bahsettiği gibi tüm federal kurumları ve özel sanayileri Amerikalıların virüsten korunması için ihtiyaç duyulan her şeyi üretmek üzere harekete geçiren Savunma Üretim Yasası'nı devreye sokan kararnameyi imzaladı.

Savunma Üretim Yasası, N95 maskelerinin, kişisel koruyucu ekipmanların, aşının içindeki maddelerin ve şırınga, iğne gibi aşılamada kullanılan materyallerin üretimi için kullanılacak.

Konuşmasının ardından Joe Biden, tedarik zincirini güvence altına almak, işçilerin güvenliğini sağlamak, adil müdahale, güvenli seyahati desteklemek, pandemi test kurulu oluşturmak, Covid-19 bakım ve tedavisine erişimi yaygınlaştırmak ve küresel müdahaleyi geliştirmek gibi corona virüsle mücadelede etkili olması beklenen bir dizi kararname imzaladı.

ABD'YE UÇUŞLARDA NEGATİF TEST SONUCU GEREKECEK

Biden'ın imzaladığı kararnamelerden biri, ABD'ye havayoluyla seyahat edecek yolcuları da yakından ilgilendiriyor. Buna göre; yolcuların seyahat öncesi negatif Covid-19 test sonucuna sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca ülkeye geldiklerinde de karantinaya alınacaklar.

Kararnameleri imzaladıktan sonra Biden, bir gazetecinin ilk 100 günde 100 milyon aşılama hedefinin düşük olduğu yolundaki çıkışına şöyle yanıt verdi: "Duyurduğumda hepiniz imkânsız olduğunu söylediniz. Bana bir şans ver. 100 milyon iyi bir başlangıç."

Başkan Biden konuşmasında söz konusu kararnamelerin, Kongre onayı gerektiren 1.9 trilyon dolarlık pakete ihtiyaç duyduğu hatırlatmasında da bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.