1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Acil hastalar bile mağdur!
Acil hastalar bile mağdur!

Acil hastalar bile mağdur!

Erzurum, Van ve Trabzon gibi bir çok Anadolu kentine yönelik uçak seferlerinin azalması ve bilet fiyatlarının yüksekliğiyle ilgili sorun giderek büyüyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Van, Trabzon ve Erzurum gibi illerde son dönemde uçak sefer sayısının azalması ve bilet fiyatlarının yüksekliğine yönelik şikayetler giderek artıyor. AK Parti Van Milletvekili Osman Gülaçar, son günlerde gündemden düşmeyen Van’daki uçak seferleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

 

'Bilet alanların izniyle hastaları gönderebildik'
 

Geçtiğimiz günlerde THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile bir temasta bulundukları ifade eden Gülaçar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: " Boeing 737 Max 8 tipi uçakların yaptıkları kazalar sebebiyle Boeing firması bu uçaklar için bir yazılım güncellemesi duyurdu.

Dünya genelinde bu uçaklar bakıma alındı. Türk Hava Yollarına ait Boeing 737 Max 8 24 uçak bu kapsamda bakıma alındığından, ülke genelinde sefer sayılarında bir problem yaşanıyor. Van, Erzurum ve Trabzon gibi kentlerdeki talepler medyaya yansıdı. 

Ancak birçok şehrimizde bu problemler yaşanıyor. Yaz aylarında artan talepler de havayolu şirketlerinin işini biraz daha zorlaştırdı. Biz Van uçuşlarına öncelik verilmesi ile ilgili talebimizi ilettik. 

Tamamen Boeing firmasından kaynaklı devam eden sorunun çözümü için bir süreye daha ihtiyacın olduğunu belirttiler bize. Bu noktada bizler de vatandaşlarımız ile aynı sıkıntıyı yaşadığımızı paylaşmak isteriz.

Van vekilleri olarak geçtiğimiz hafta bizler de aynı sorundan dolayı bazı seyahatlerimizde sorunlar yaşadık. Bunun dışındaki diğer sıkıntıları da bir araya getirerek konuyu ilgili isimlere ilettik. Çok acil sevk edilmesi gereken hastalar için, THY Genel Müdürümüzden talepte bulunduk. 

Biletini satın almış bazı yolcularımızın izniyle, hastaları göndermek için THY bir inisiyatif aldı ve bu hastalarımızı gönderebildik. Ancak biz bazı milletvekili arkadaşlarımızla, geçtiğimiz günlerde Van’a taziye ziyaretinde bulunmak için girişimde bulunmamıza rağmen gidemedik. Bu problemi hepimiz yaşıyoruz, dolayısıyla çözümü için herkes elinden geleni yapmalı.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum