1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Afrin operasyonu başladı! Sınırda son dakika gelişmeleri
Afrin operasyonu başladı! Sınırda son dakika gelişmeleri

Afrin operasyonu başladı! Sınırda son dakika gelişmeleri

Ve Afrin harekatı başladı. Erdoğan'ın bugün Kütahya'da sarf ettiği ''Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır.

A+A-

Erzurum Güncel- Bunu Münbiç takip edecek.'' sözlerinden sonra harekete geçildi. Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri arasında sınır hattında uçak sesleri duyuluyor. Suriye sınırında savaş uçakları terör hedeflerini bombalamaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Kütahya'da sarf ettiği ''Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecek. Madem Münbiç'te bize verilen sözler şu ana kadar yerine getirilmedi, bunun gereğini yapmamıza kimsenin söyleyecek sözü olamaz'' ifadelerinden sonra Afrin harekatı resmen başladı. 

Genelkurmay Başkanlığından, Afrin operasyonunun, "Zeytin Dalı Harekatı" adıyla, bugün saat 17.00'den itibaren başladığı bildirildi.

HAREKATIN ADI: ZEYTİN DALI

TSK açıklamasında, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 'Zeytin Dalı Harekatı' başlatılmıştır." denildi.

Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri arasında sınır hattında uçak sesleri duyulmaya başlandı. Suriye sınırında savaş uçakları terör hedeflerini bombalamaya başladı.

ÖSO BİRLİKTE AFRİN'E DOĞRU İLERLİYOR: Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin bir kısmı, terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'de işgal ettiği alanlara girmeye başladı.

ERDOĞAN: KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESİYORUZ
Türk savaş uçaklarının Afrin'deki PYD hedeflerini vurmasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz" dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: HAVADAN HAREKAT BAŞLAMIŞTIR
AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, "Şu an itibarıyla kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz, Afrin'de PYD/PKK ve DEAŞ unsurlarını yok etmek için havadan harekata başlamıştır. Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Bizim hiç kimseyle alıp veremediğimiz, herhangi bir sorunumuz yok. Biz bu topraklarda barış hakim olsun diyoruz, kardeşlik hakim olsun diyoruz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.