1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Afrin'le ilgili son dakika iddiası: Esad güçleri Afrin'e girdi!
Afrin'le ilgili son dakika iddiası: Esad güçleri Afrin'e girdi!

Afrin'le ilgili son dakika iddiası: Esad güçleri Afrin'e girdi!

Afrin'le ilgili son dakika gelişmesi... The Jerusalem Post'un İngiltere merkezli bir haber ajansının bölgeyi izleyen bir görevlisine dayandırdığı haberine göre, Esad rejimi güçleri bugün Afrin'e girdiği ileri sürüldü.

A+A-

Erzurum Güncel- Afrin'le ilgili son dakika gelişmesi... The Jerusalem Post'un İngiltere merkezli bir haber ajansının bölgeyi izleyen bir görevlisine dayandırdığı haberine göre, Esad rejimi güçleri bugün Afrin'e girdiği ileri sürüldü. Esad milislerinin, YPG'li teröristlerin elindeki el-Halak, Bani Zaid ve Bustan el-Basha mahallelerine girdiği iddia edildi.

Haberde yer alan diğer detaylara göre, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esad rejimi güçlerinin, Halep'in kuzeyindeki bölgelere girmeye başladığını duyurduğu belirtildi.

Afrin'le ilgili önemli istihbarat

Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın 34. gününe girildi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Afrin için rejim ile terör örgütü YPG'nin pazarlık yaptığı ama anlaşamadığı" duyumunu paylaştı. Bozdağ, "Türkiye, bölgedeki terör örgütleri ve bunların teröristlerini temizleyene kadar, bu mücadeleye devam edecektir. Eğer orada rejim elbise değiştirip YPG/PYD kılığında oraya girerse, onlar hedeftir. Milisler girerse, onlar da hiç ayrıma tabi tutulmaz. Bu terör örgütlerinin yanında TSK'ya karşı kim mücadeleye girişirse, onlar bizim karşımızda hedef olur" diye konuştu. Öte yandan Bozdağ, "Bugüne kadar TSK'nın operasyonlarında, bırakın hayatını kaybeden, burnu kanayan bölgede tek sivil olmamıştır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.