1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti-MHP koalisyon açıklaması
AK Parti-MHP koalisyon açıklaması

AK Parti-MHP koalisyon açıklaması

ANKARA'dan son dakika koalisyon haberlerini Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi. MHP ile görüşen Davutoğlu koalisyon kararını açıkladı.

A+A-

Erzurum Güncel- ANKARA'daki MHP-AK Parti koalisyon görüşmesinde Bahçeli'nin verdiği şok yanıtı Başbakan Ahmet Davutoğlu duyurdu. Koalisyon görüşmeleri kapsamında MHP heyeti ile bir araya gelen Başbakan Davutoğlu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Bahçeli hükümettte bulunmama fikrini tekrar etti." dedi.

GöRüŞME 1 SAAT 45 DAKİKA SüRDü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Saat 13:00'te başlayan görüşme; 1 saat 45 dakika sürdü.

Görüşme sonrası AK Parti Genel Merkezi'nde kameralar karşısına geçen Başbakan Davutoğlu, basın toplantısı düzenledi. İşte herkesin merakla beklediği o görüşmeyle ilgili Davutoğlu'nun yaptığı açıklamaların satır başları:

DOSTANE VE SAMİMİ ORTAM

"Dostane ve samimi bir ortamda görüştük. Sağlıklı ve güçlü bir hükümet kurma tavrımızı dile getirdik. Beni bizim yaptığımız çalışmaları kendisine aktardım. Sayın Bahçeli açık ve şeffaf bir değerlendirme yaptı.

ORTAK BİR HüKüMET KURMA TAVRI İçERİSİNDE OLMADIKLARINI İFADE ETTİLER

Ortak bir hükümet kurma tavrı içerisinde olmadıklarını ifade ettiler. Hükümet ortağı olmama tavrını ifade ettiler. Bunun yeni bir durum olmadığını ifade ettiler. 7 Haziran'dan bu yana aynı tutum içerisinde olduklarını söylediler. Bayramdan sonra Bahçeli ile tekrar görüşeceğiz. Hükümette bulunmama yaklaşımını bir kez daha ifade ettiler. Türkiye'nin hükümetsiz bırakılmaması lazım. Sayın Bahçeli de bu konuda hem fikir.

CUMHURBAŞKANLIĞI KONUSU Hİç GüNDEME GELMEDİ

Cumhurbaşkanlığı konusu hiç gündeme gelmedi. Kriz durumunda ülkenin bekaası konularında görüştük. MHP muhalefette kalma isteğini tekrar etti. ülkenin hükümetsiz kalmaması konusunda ise tekrar görüşmemizin faydalı olacağı hakkında teyitleştik. Arkadaşlarımızın görüşmesi konusunda da teyitleştik. Bir de hediye teatisi oldu; fotoğrafçıların da girişi oldu. Saate bakarak konuşmadık. Adaletli bir zamanlama oldu. 1 saat 40 dakika içerisinde çok konu konuştuk. Bahçeli açık yüreklilikle fikirlerini ifade etti. Bu görüşmemizin özetidir.

PARTİLERE AYNI MESAFEYİ SüRDüRECEĞİZ

AK Parti'nin tutumu ise; 7 Haziran'da oluşan tabloyu en doğru şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Ak Parti olarak bütün partilerle görüşeceğiz, aynı mesafeyi eşit mesafeyi sürdüreceğiz. Bundan sonraki görüşmeler çerçevesinde hem arkadaşlarımız arasında, hem ihtiyaç duyulması halinde Sayın Bahçeli'yle bayram sonrasında ikinci bir görüşme için de tekrar bir araya gelme imkanımız var. Bunun da her an gerçekleşebileceği konusunda da mutabık kaldık.

davutoglu.20150714163538.jpg

Koalisyon görüşmeleri kapsamında MHP heyeti ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

DERSHANE KARARI

Gerekçeli karar elimize ulaşmadı. Ulaştığı zaman değerlendirmelerimizi yapacağız. Anayasa Mahkemesi kararının gerekçeli yayınlanması sonrasında alacağımız tedbirler hususunda kimsenin tereddüdü olmasın. Bu anlamda boşluk olmaması için gayret sarf edeceğiz. 

Türkiye'de eğitim politikalarını belirleme hakkı, yetkisi, sorumluluğu siyasi iradeye aittir. Gerek yasal çerçeve gerek Türkiye'deki güçler ayrılığı esasına göre dış politika, ekonomi politikaları, sosyal devlet politikalarını yönetmek nasıl halkın seçtiği hükümetlerin uhdesinde ise eğitim politikalarını belirleme de halkın seçtiği hükümetlerdedir. Eğitim politikalarının ne olacağına karar verecek makam yürütme erkidir.

İRAN İLE NüKLEER MüZAKERE ANTLAŞMASI

Türkiye'nin bu konudaki pozisyonu 2010'da yaptığımız diplomatik çalışmalarda da belliydi. Keşke bu anlaşmaya çok daha önce varılsa idi. O günden bu güne bir zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Ancak, bugün gelinen durum bizim için memnuniyet verici. Hayırlı olmasını diliyorum.

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.