1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ak Parti’ye 64 başvuru
Ak Parti’ye 64 başvuru

Ak Parti’ye 64 başvuru

1 Kasım'da yapılacak olan erken genel seçimlerde Ak partiden 64 kişi aday adayı oldu. Öte yandan, eski Milletvekili Muhyettin Aksak ve BB Erzurumspor Kulüp başkanı Ali Demirhan'ın isimleri listede yer almadı.

A+A-
Erzurum Güncel- Ak Parti 26. Dönem Erzurum Milletvekili Aday listeleri açıklandı. 

Ak Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında 1 Kasım'da yapılacak olan erken seçim öncesi milletvekili aday adaylarının başvuru süresinin bugün akşam 19.00 itibariyle sona erdiğini belirtti.

7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan süreci değerlendiren Bakan Fatih Yeşilyurt, "Ak Parti Genel Başkanı Başbakanımızı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu görevi alarak tüm siyasi partilerin liderleri ile gerekli görüşmeleri yaptı. Görüşmeler sonrasında kendisinin de basında açıkladığı gibi hiç bir parti ile siyasi koalisyon yapacak zemin oluşmadı. Her partinin kendine has öncelikleri vardı, bizde Türk siyasi tarihinde hiç olmayan bir tablo ile karşı karşıyayız. 1 Kasım 2015 Pazar günü seçim yapılacak. ülke gündeminin en önemli maddesi seçim, ümidimiz tek başına bir iktidar çıkararak, hep birlikte yine huzurlu günlere erişiriz" diye konuştu.

Başkan Yaşilyurt, önceki dönem İçişleri Bakanlığı görevini yapan Efkan Ala'nın ilk tercih Erzurum olarak genel merkezden müracaatını yaptığını, yine önceki dönem eski Sağlık Bakanlığı görevini yapmış bulunan Recep Akdağ'ın da Erzurum için adaylık dilekçesini genel merkeze verdiklerini ifade ederek, "Şu ana kadar mevcut milletvekillerimizin de içerisinde yer aldığı toplam 64 aday adayı başvuruda bulundu. Bizim öncelikli hedefimiz bir önceki milletvekili sayısını geri almak, ilk hedefimiz o, başarabilirsek hedeflerimizi yüksek tutuyoruz, hedeflerimize ulaşmak noktasında yalnızca kendi isteğimiz yetmiyor, şehrin siyasi konjöktörü önemli, tamamen seçmenin tercihiyle alakalı, bizim hedefimiz HDP ye kaptırdığımız milletvekilini geri almak. Nihayi hedefimiz altıda altı yapmak" diye konuştu.

Yeşilyurt, 12 Eylül'de büyük kongrenin ardından adayların belirleneceğini ve Başbakan Davutoğlu'nun 1 Kasım seçimleri öncesi 40 ilde miting yapacağını sözlerine ekledi.
öte yandan bir önceki dönemde milletvekili olan Cengiz Yavilioğlu ve Muhyettin Aksak ve BB Erzurumspon Kulüp Başkanı Ali Demirhan'ın'da da aday adaylığı müracaatında bulundukları öğrenildi. 

İŞTE O LİSTE 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.