1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti'ye MHP şoku
AK Parti'ye MHP şoku

AK Parti'ye MHP şoku

Serpil Çevikcan, 2019 seçimleri öncesi Ankara'da konuşulan AK Parti ve MHP ittifakına ilişkin önemli bilgileri paylaştı. Çevikcan, AK Parti’nin elindeki anketlerde MHP’nin oy oranı yüzde 9-10 aralığında olduğunu yazdı.

A+A-

Erzurum Güncel- Milliyet Ankara temsilcisi Serpil Çevikcan, AK Parti’nin elindeki anketlerde MHP’nin oy oranının yüzde 9-10 aralığında olduğunu yazdı.

Çevikcan, "Cumhurbaşkanı'ndan Diyanet'e talimat başlıklı yazısında, AK Parti’nin elindeki anketleri şöyle paylaştı:

“MHP ittifakla ve yeni söylemle birlikte hızla toparlandı. Kongrelerini yapmış olması, partiyi daha esnek ve güçlü hale getirdi. MHP, ekim-kasım-aralık aylarında ciddi türbülansa girmişti. Artık, İYİ Parti travmasını da atlattı. Teşkilat tartışmaları sona erdi ocak ayı itibarıyla yüzde 9-10 aralığına girdi. Siyasal pozisyonuyla birlikte iyice toparlandı. İYİ Parti’de ise inanılmaz bir düşüş var.

ÇARPICI ORANLAR: Seçmen sadakati en yüksek parti yüzde 98’le AK Parti. İktidar kaynakları, “AK Parti oyları içinde MHP oyları da vardı. İttifak nedeniyle bu oylar MHP’ye döner mi?” sorusuna, “AK Parti seçmeninin, ‘ittifakla birlikte oyumu MHP’ye basayım’ demesi mümkün değil” yanıtını veriyor. AK Partililerin yüzde 95’i, MHP’nin yüzde 86’sı ittifaka olumlu bakıyor"

Son ankette ittifak detayıSon ankette ittifak detayı

Son seçim anketi sonuçlarında bomba detay!Son seçim anketi sonuçlarında bomba detay!

2019 seçimleriyle ilgili son anket! Hangi parti ne kadar oy alacak?2019 seçimleriyle ilgili son anket! Hangi parti ne kadar oy alacak?

2 partiye şok! İşte 2018'in ilk seçim anketi sonucu2 partiye şok! İşte 2018'in ilk seçim anketi sonucu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum