1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Al Jazeera Dünyaya Duyurdu: Türk Deniz ve Hava Kuvvetleri de Katar'da Konuşlanacak
Al Jazeera Dünyaya Duyurdu: Türk Deniz ve Hava Kuvvetleri de Katar'da Konuşlanacak

Al Jazeera Dünyaya Duyurdu: Türk Deniz ve Hava Kuvvetleri de Katar'da Konuşlanacak

Al Jazeera, Türkiye'nin Katar'daki askerlerine ilave olarak; deniz ve hava kuvvetlerini de ülkede konuşlandıracağını duyurdu.

A+A-

Erzurum Güncel- Al Jazeera, manşetine koyduğu haberde, Türkiye'nin Katar'daki askerlerine ilave olarak; deniz ve hava kuvvetlerini de ülkede konuşlandıracağını duyurdu.

BÜYÜKELÇİ DUYURDU

Körfez krizinin odağındaki Katar'da Türkiye'nin büyükelçisi olarak görev yapan Fikret Özer, dün başkent Doha'da gazetecilere konuştu.

2014'te iki ülkenin yaptığı anlaşmaya atıfta bulunan Özer, Türkiye'nin Katar'a yerleştirdiği askerlerine ilave olarak; deniz ve hava kuvvetlerini de ülkede konuşlandıracağını duyurdu.

"BİZ MİSAFİRİZ, ONLAR EV SAHİBİ"

Katar Büyükelçisi Özer, konuşlandırmanın ne zaman olacağını ve şu an kaç Türk askerinin Katar'da olduğunu ise söylemedi. "Katarlı kardeşlerimiz paylaşmak isterse, haberiniz olur. Biz misafiriz, onlar ev sahibi" dedi.

5 BİN ASKER KAPASİTESİNE SAHİP

Türk askerleri ilk olarak 2015'te Tarık Bin Ziyad askeri üssüne gönderilmişti. Türkiye'nin daha önce Ortadoğu'da benzerine sahip olmadığı üs, 5 bin asker kapasitesine sahip.

KÖRFEZ'İN SIRT ÇEVRİLEN ÜLKESİ KATAR

Haziran ayında Suudi ArabistanBirleşik Arap Emirlikleri ve Mısır, 'terörü desteklemek' ve İran'a yakınlaşmakla suçladıkları Katar'a ambargo kararı almışlardı. Körfez ülkeleri ve Katar arasında 5 Haziran2017'de patlayan kriz, hâlen çözülebilmiş değil.

İddiaları reddeden Katar ise, bu ülkelerin kendi politikalarını Doha'ya dikte etmeye çalıştığını belirtiyor.

Türkiye ve İran, bu krizde Katar'a yardım eden başlıca ülkeler oldu. Ankara, Doha yönetimiyle diğer ülkeler arasında arabuluculuk yapmaya da çalışıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.