1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ali Babacan'ın Demokrasi ve Atılım Partisi DEVA kuruldu
Ali Babacan'ın Demokrasi ve Atılım Partisi DEVA kuruldu

Ali Babacan'ın Demokrasi ve Atılım Partisi DEVA kuruldu

Ali Babacan'ın liderliğini yapacağı Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) kuruluş dilekçesi bugün İçişleri Bakanlığı'na verildi. Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın misafiri olan Ali Babacan, partinin manifestosunun 11 Mart Çarşamba günü yapılacağını söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel-Ali Babacan'ın partisi nihayet kuruldu? Ali Babacan'ın Partisinin adı ne olacak sorusu da cevabını bulmuş oldu. Ali Babacan partinin adını açıklama konusunda sessiz kalsa da Demokrasi ve Atılım Partisi olacağı ifade ediliyor. Partini adının kısaltması ise DEVA olacak. 

Parti kurma hazırlığı içinde olan Ali Babacan, bugün dilekçesini vereceklerini açıkladı.

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk olan Babacan, "İçişleri Bakanlığı'na dilekçe veriliyor, 90 kişilik kurucular kurulu bugün dilekçemizi veriyor. Partimizin tüzüğü ve programının son halini verdik. Bu sabah da heyetimiz resmî başvurumuzu yapacak" dedi.

ALİ BABACAN'IN PARTİSİNİN İSMİ NE OLACAK?

Partinin ismini açıklamayan Ali Babacan, "Partinin ismi çarşamba günü lansmanda teyit edeceğiz, o gün açıklayacağız. Çok sayıda isim var. Demokrasi ve Atılım Partisi doğru" ifadelerini kullandı.

"YENİDEN ÖZGÜRLÜK, YENİDEN DEMOKRASİ"

"Mevcut durumda bu ülkenin refaha ulaşması mümkün görünmüyor" diyen Babacan, "Refah seviyesi artmış, özgürlük ortamının arttığı bir ülke istiyoruz. Bu yaparken yeniden özgürlük, yeniden demokrasi dememiz gerekiyor. Türkiye'de sorunlar konuşulamıyor. Türkiye'de sadece hapiste değil, tecrit edilmiş gazeteciler var. Parti programını çarşamba günü paylaştığımızda birinci sayfa basın özgürlüğü, tüzüğümüz birinci sayfa basın özgürlüğü. Sorun var diyeni susturuyorsanız, bu ülke sorunlarını konuşamıyor demektir. Problemlerini konuşamayan ülkenin çözüm ülkesi beklenemez" diye konuştu.

YÖNETİM SİSTEMİ TARTIŞMASI

"Türkiye'nin temelinde kötü yönetim yatıyor" diyen Ali Babacan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında şunları söyledi:

"Geniş bir mutabakatla sistem oluşturulur. Çok önemli ama düzeltmek o kadar zor değil. Bu yönetim anlayışıyla ilgili. Yönetenler hukuk içinde mi, Meclis çalışıyor mu... Meclis'in denetim fonksiyonunun çalışır olması gerekir. Sistemde önemsizleşmiş durumda. Sistem değişikliği öncesi de pek çok sorun vardı. Büyük bir potansiyel varken, Türkiye, içinde bulunduğu şartları hak etmiyor."

'ABDULLAH GÜL DESTEK OLDU'

Partide kadın, genç ve engelli kotasına vurgu yapan Babacan, "Abdullah Gül bize parti kuruluş aşamasında fikirleriyle destek oldu. Kurucu listemiz bugün duyulacak. Daha önce siyaset yapan 3'te 1 civarında. Yüzde 30 kadın oranımız var. Yüzde 20'si genç. Tüzüğümüze kadın, genç ve engelli kotası koyduk" diye konuştu.

367433.jpg

Ali Babacan'ın partisinin kurucular kurulu belli oldu: İşte o isimler

Partinin kurucular kurulunda ayrıca Fehmi Koru’nun diplomat kardeşi Naci Koru, Ülkü Ocakları kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun oldu. Öte yandan listede eski Bakanlar Selma Aliye Kavaf, Nihat Ergün ve Sadullah Ergin gibi isimlerin de yer aldığı görüldü.

esntdifwkayesgn-jvvr.jpgesntdilxgaegdk0-vsa8.jpgesntdiaxkaa57ea-hk5v.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.