1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Almanya seyahat yasaklarını kaldırdı: Listede dikkat çeken Türkiye detayı
Almanya seyahat yasaklarını kaldırdı: Listede dikkat çeken Türkiye detayı

Almanya seyahat yasaklarını kaldırdı: Listede dikkat çeken Türkiye detayı

Almanya'da seyahat yasağının kalkacağı ülkeler belli oldu. Alman basını 31 ülke ile seyahat yasağının 15 Haziran'dan itibaren kalkacağını yazdı. Seyahat yasaklarının kaldırılacağı ülkeler listesinde Türkiye'nin olmadığı ortaya çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Almanya’nın resmi haber ajansı DPA, sosyal kuralları yavaş yavaş gevşeten Berlin yönetiminin Haziran ortasından itibaren 31 ülkeyle seyahat yasağı ve uyarısını kaldıracağını aktardı.

DPA’nın haberinde Almanya’nın seyahat uyarısını Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin yanı sıra 4 ülkede daha kaldırılacağı belirtildi. Taslak metni kamuoyuna aktaran dpa’nın haberinde yarın bir araya gelecek Alman bakanlar ve yetkililer Almanya’nın 26 AB partnerinin yanı sıra Birleşik Krallık, İzlanda, Norveç, İsviçre ve Liechtenstein’la da yasakların kalkmasını masaya yatıracak.

SOSYAL MESAFE KURALLARI GEVŞETİLİYOR

Sözcü'nün haberine göre, Mart ayından beri sıkı önlemler alan Başbakan Angela Merkel’in özellikle eyaletlerin yönetimlerinin baskısı altında kaldığını yazan Almanya’nın çok okunan tabloid gazetesi Bild, sosyal mesafe kurallarının gevşetileceğini yazdı.

Bild’in haberinde 10 kişiden az insanın bir araya gelebileceği belirtilirken evlerdeki ziyaretçi sayısının da ev sahibinin inisiyatifine kaldığı belirtildi. 

  •  

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.