1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Almanya'da aşırı sağcılara protesto!
Almanya'da aşırı sağcılara protesto!

Almanya'da aşırı sağcılara protesto!

Almanya'nın Hannover kentinde bugün başlayan Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) olağan kongresi, protesto eylemlerine sahne oldu. Eylemcilerle polis arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda polis ve protestocu yaralandı

A+A-

Erzurum Güncel- 

24 Eylül'de Almanya'da yapılan genel seçimlerde 11.5 oranında oy alarak federal mecliste 80 sandalye kazanan aşırı sağcı Almanya için Alternatif Parti'nin (AfD) parti kongresi için Hannover'i seçmesi protestoları da beraberinde getirdi.

516 AfD'li delegenin bir araya geldiği olağan kongre için Almanya'nın farklı yerlerinden Hannover'e gelen AfD karşıtları, polisin kurduğu barikatları aşmak için direnirken polis de tomalardan su sıkarak eylemcileri uzaklaştırmaya çalıştı. Eylemler yüzünden şehirde birçok cadde trafiğe kapatılırken Hannover'in birçok noktasında polisle eylemciler arasında çatışmalar yaşandı.

 

 

Sabah 07.00'den itibaren başlayan olaylarda çok sayıda gösterici yaralandı. Havanın soğuk oluşu ve tomalarla su sıkılmasına rağmen eylemlerinden vazgeçmeyen eylemciler, çöp konteynerlerini yakarak hem ısınıyor hem de eylemlerinin devam ettiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.