1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Artık WhatsApp'ı internetsiz kullanabileceksiniz!
Artık WhatsApp'ı internetsiz kullanabileceksiniz!

Artık WhatsApp'ı internetsiz kullanabileceksiniz!

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp artık internetsiz de kullanabiliyor. Sizin için sıralayacağımız 5 adımda internetsiz WhatsApp kullanabilme fırsatı elde edebileceksiniz.

A+A-

Erzurum Güncel- Whatsapp'ın bilinmeyen gizli özellikleri

 

/ 106

5 adımda internetsiz WhatsApp

5 adımda internetsiz WhatsApp

WhatsApp, normalde internet üzerinden sizlere mesajlaşma, arama ve görüntülü konuşma imkanı veriyor. Bağlantınız olmadığı zaman da, Wi-Fi ve hücresel ağ açılana kadar yolladığınız tüm mesajlar asılı kalıyor ve bağlantı geldiğinde karşı tarafa iletiliyor. Ancak, gelen yeni bilgiler doğtultusunda artık WhatsApp uygulamasını internet olmadan da kullanabilme olağına sahip olabileceksiniz. Peki, internetsiz WhatsApp kullanabilmek için hangi yöntemler izlenmelidir? İşte, adım adım internetsiz WhatsApp kullanma yöntemleri... İnternetsiz WhatsApp, şu an için yalnızca Android cihazlarda kullanılabiliyor. iOS'ta ise ayarlar bölümünün kısıtlı olmasından dolayı proxy ve port değişimi yapılamadığı için kullanılamıyor.

/ 106

 

1)Android cihazınızdan Ayarlar>Bağlantılar>Mobil Ağlar bölümüne girin. 2)Mobil Ağlar bölümünden ise Erişim Noktası Adları seçeneğine tıklayın. 3)Erişim Noktası Adları ekranında sağ üst bölümde yer alan "ekle" seçeneğine tıklayın 4)Açılan ekranı aşağıdaki bilgilere göre doldurun. İsim: WhatsApp APN: İnternet Proxy: 127.0.0.01 Bağlantı noktası: 8080 5)Bu işlemleri yaptıktan sonra profili kaydedin ve Erişim Noktası Adları bölümünden WhatsApp'ı seçin.

/ 106

 

Bu işlemi yaptıktan sonra telefon 4G bağlantısında kalmaya devam ediyor, ancak GSM şirketi internet harcamanızı size yansıtmıyor. Normal ayarlara döndüğünüzde ise bu süreçteki internet kullanımınız tek seferde size yansıtılıyor.

/ 106

İnternetsiz Whatsapp için diğer yöntemler

İnternetsiz Whatsapp için diğer yöntemler

Elbette tek yok bu değil. Eğer internet bağlantınız yoksa, bunun yerine SMS kullanarak da popüler mesajlaşma uygulamasını kullanabilirsiniz. Hem iOS hem de Android tarafında uygulama arayüzünü taklit eden birçok mesajlaşma uygulaması bulunuyor. Bu uygulamaları indirerek cihazınızdan mesaj yollayabilirsiniz. Bunun dışında Whats App Bluetooth Messenger uygulamasını kullanarak yakınınızdaki kişilere kolayca mesaj yollayabilirsiniz. Bluetooth'un sağlayacağı kısa mesafeli radyo frekansını kullanarak uygulamadaki kişilere mesaj atabilirsiniz.

/ 106

 

Doğal olarak bu uygulamayı Google Play üzerinde bulamıyorsunuz. Uygulama isminizi orijinal uygulama ile bağlantı kurmadan kullanıyor. Ayrıca kullanıcı adınızı ve şifrenizi de kullanmıyor. Daha doğrusu şirket ile hiçbir bağlantı kurmuyor. Bu noktada dikkat etmeniz gerekiyor çünkü, internet üzerinde Awesome Developer geliştiricisine ait olarak bulabileceğiniz bu uygulama WhatsApp Inc. tarafından onaylanmıyor. Eğer halen mesaj yollayamıyorsanız özel olarak satılan paketlere göz atmanız gerekiyor. Türkiye'de bazı operatörler internetsiz kullanmanız için özel tarifeler sunuyorlar. Bu tarifeleri kullanarak bedava Whats App paketleri üzerinden normalde internet bağlantınızdan yiyen tüm işlemleri kolayca yapabilirsiniz.

/ 106

Chrome uzantısı yüklemenizi istiyor

Chrome uzantısı yüklemenizi istiyor

Dünyanın en büyük mesajlaşma uygulaması WhatsApp’da virüslü link tehlikesi yeniden hortladı. Sahte bir URL'le hazırlanan WhatsApp linki WhatApp'ın yeni renklerinin kullanılabilir olduğunu duyuruyor ve sizi farklı bir sayfaya yönlendiriyor. Yeni renklerin kullanılabileceğini gösteren link sahte şekilde kril alfabesiyle oluşturulmuş olduğundan kullanıcıların dikkatini çekmiyor.

/ 106

 

Renkli WhatsApp'ın masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilir olduğunu gösteren mesaj BlackWhats adlı Chrome uzantısının sayfasına yönlendiriyor. Bu uzantının puanları sahte şekilde yüksek tutulmuş olsa da kişisel güvenliği tehdit eden öğeler içerdiğinden Google tarafından sistemden kaldırıldı. Uzantı sistemden kaldırılsa da aynı yöntemle yapılacak diğer dolandırıcılıklar için tehlike sürüyor.

/ 106

 

İşte Whatsapp'ın sessiz sedasız getirdiği bomba yenilik...

/ 106

 

Artık sizin yerinize Whatsapp'ın bizzat kendisi konuşacak; mesajları gönderecek! Yani siz o an mesaj atamıyorsanız dert etmeyeceksiniz! Nasıl mı?

10 / 106

 

WACAO (Whatsapp Chat Assistan), kullanıcıların mesajlarını okuyacak, hatırlatmalarda bulunacak ve isteğe bağlı olarak mesaj gönderecek.

11 / 106

 

Örneğin tatile çıktınız ama sze mesaj üstüne mesaj geliyor! Hazır cevaplar oluşturup otomatik yanıtları arkadaşlarınıza gönderebileceksiniz!

12 / 106

WhatsApp'tan kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak yenilik

WhatsApp'tan kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak yenilik

Geçtiğimiz yıllarda sosyal medya devi Facebook’un 19 milyar dolar karşılığı satın aldığın WhatsApp platforma entegre ettiği yeni özelliği ile gündemde. Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a yepyeni bir özellik geldi. Geçtiğimiz günlerde duyurulan yeni mesaj kaydetme özelliği kullanıma sunuldu.

13 / 106

 

Bundan böyle WhatsApp kullanıcıları sesli mesaj gönderirken parmağını ekrana basılı tutması gerekmeyecek.

14 / 106

 

Zira yeni güncelleme ile kullanıcılar uygulama üzerinden sadece kısa mesaj değil, sesli mesaj da gönderilebiliyor.

15 / 106

 

Sesli mesaj göndermek için uygulama ekranının sağ alt kısmındaki kayıt tuşuna basılı tutmak gerekiyor.

16 / 106

 

Bu işlemin ardından yukarı doğru bir kilit işareti beliriyor, parmağımızı yukarı doğru sürüklediğimizde sesli kayıt işlemi kilitleniyor ve gönder butonuna basana kadar kayıt yapmaya işlemine devam ediliyor.

17 / 106

 

Söz konusu özelliğini iPhone uygulaması entegre eden WhatsApp'ın aynı özelliği önümüzdeki günlerde Android için de sunması bekleniyor.

18 / 106

Whatsapp'ta birini engelleseniz de aşılıyor! Yolunu öğrenince şaşıracaksınız

Whatsapp'ta birini engelleseniz de aşılıyor! Yolunu öğrenince şaşıracaksınız

Whatsapp'ta birini engellerseniz ya da biri sizi engellerse bunun aşılabildiği çok ilginç bir yol var. Sanırız bunun Whatsapp bile farkında değil!

19 / 106

 

Whatsapp'ta bir kişiyi engellediğinizde ya da biri sizi engellediğinde hiçbir şekilde görüşme yapma şansınız Whatsapp üzerinden yok. En azından biz öyle sanıyoruz; ancak bir yol varmış!

20 / 106

 

Whatsapp'ta herhangi bir gruba üyesiniz. O grubun içinde engellediğiniz kişi de var. İşte Whatsapp'ın gözden kaçırdığı detay burada ortaya çıkıyor!

21 / 106

 

Grupta attığınız mesajları engellediğiniz kişi görebildiği gibi; engellediğiniz kişi de grup içinde attığı tüm mesajlarını size ulaştırabiliyor ve bunu engellemenin hiçbir yolu yok, tabii gruptan ikinizden birinin ayrılması haricinde!

22 / 106

Whatsapp'ı sakın böyle kapatmayın, herkes aynı hatayı yapıyor!

Whatsapp'ı sakın böyle kapatmayın, herkes aynı hatayı yapıyor!

Whatsapp'ı yukarı doğru sürükleyerek kapatıyorsanız yanlış yapıyorsunuz! Kimse farkında değil; ancak Whatsapp'ı böyle kapattığınızda bakın ne oluyor?

23 / 106

 

Whatsapp son günlerde kullanıcılarının karşısına bir uyarı getiriyor. Yukarı doğru kaydırıp Whatsapp'ı kapatanların karşılaştığı bu uyarıda aslında sorun açık seçik ortaya konuyor.

24 / 106

 

iOS 11'de bulunan bir hata neticesinde Whatsapp yukarı doğru sürükleyerek kapatıldığında bildirimler kapatılıyor; yani Whatsapp'tan gelen mesajlar artık size bildirilmeyebiliyor!

25 / 106

 

Whatsapp'ın bu konuda doğrudan bir kabahati yok ve Apple'ın yeni bir güncellemeye yayınlayarak sorunu ortadan kaldırması gerekiyor. Peki Whatsapp'ı nasıl kapatacaksınız?

26 / 106

Whatsapp'ta gönderdiğiniz mesajı geri almanın yolu!

Whatsapp'ta gönderdiğiniz mesajı geri almanın yolu!

Whatsapp'ın henüz uygulamaya koyduğu yeni özelliği hayat kurtaracak cinsten. Artık yanlışlıkla gönderilen mesajları geri alma şansına sahipsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey ise Whatsapp'ın en güncel sürümünü telefonunuza kurmak ve mesajın üzerine bir süre dokunarak SİL seçeneklerini görmek. Seçenekleri derken, iki farklı SİL seçeneğiyle karşılaşacağınızı en başta söyleyelim!

27 / 106

 

Whatsapp'ta gönderdiğiniz bir mesajı dilerseniz yok edebilirsiniz. Bunun için gönderdiğiniz mesajın üzerine bir süre dokunup ekrana çıkan SİL seçeneklerinden birini tercih etmek.

28 / 106

 

Ancak mesajı kaldırmanın da elbette bir bedeli var. O da mesajı kaldırdığınızda hem kendi hem de karşı tarafa bu mesajı kaldırdığınıza dair bilgi mesajı vermesi.

29 / 106

 

Mesajın silindiği yere sizin tarafınızdan mesajın silindiğine dair bir mesaj beliriyor. Böylece karşı taraf kendisine atılan bir mesajın silindiğini fark ediyor; ancak mesajın içeriğini görme şansı olmuyor.

30 / 106

Whatsapp'tan kullanıcıların canını fazlasıyla sıkacak haber

Whatsapp'tan kullanıcıların canını fazlasıyla sıkacak haber

Whatsapp'a bugüne kadar pek çok özellik geldi; hepsi de kullanıcıların işine yarayacağı bir özellikti. Ancak Whatsapp'a şimdi öyle bir özellik geliyor ki kullanıcıların canı fazlasıyla sıkılacak, sevgililerin araları açılacak!

31 / 106

Whatsapp sonunda bunu da yapıyor

Whatsapp sonunda bunu da yapıyor

Canlı lokasyon paylaşma özelliği çok yakında Whatsapp'ta! Peki bu ne demek?

32 / 106

 

Normal lokasyon paylaştığınızda olduğunuz yeri karşınızdakine gösterebiliyordunuz; ancak şimdi karşınızdaki kişi, canlı paylaşım özelliği ile artık sizi saatlerce nerede olduğunu canlı canlı izleyecek!

33 / 106

 

Mevcut konum paylaşma özelliğini kullanmak için gönderme seçeneklerine tıkladığınızda konum seçeneğinin altında mevcut konum seçeneğini göreceksiniz. Özellik çok yakında tüm iOS ve Android cihazlarına gelecek.

34 / 106

Dikkat! Whatsapp siz uyurken meğer...

Dikkat! Whatsapp siz uyurken meğer...

Whatsapp'ta ne yaparsanız yapın gizleyemeyeceğiniz tek şey siz Whatsapp'tayken çevrimiçi görünmek. Bunu gizleyemiyorsunuz; Whatsapp ise bakın siz çevrimiçiyken meğer ne yapıyormuş?

35 / 106

'Çevrimiçi' durumunu gizleyemiyorsunuz

'Çevrimiçi' durumunu gizleyemiyorsunuz

WhatsApp, "son görülme" tarihinizi herkese, sadece kişilerinize göstermeye veya hiç kimseye göstermemeye izin veriyor. Bununla birlikte "çevrimiçi" durumunu isteseniz de gizlemeniz mümkün değil. Başta zararsız gibi görünse de bu veriler kaydedildiğinde, örneğin kaç saat uyuduğunuz ortaya çıkarılabiliyor.

36 / 106

Kötü amaçla kullanılabilir

Kötü amaçla kullanılabilir

Geçmişte güvenliğe yönelik benzer keşifler yapan geliştirici Rob Heaton, bu verinin kötü amaçla nasıl kullanılabileceğini göstermek üzere bir Chrome eklentisi geliştirdi. Geliştirici, bu eklentiyle WhatsApp Web üzerinden kendi arkadaşlarının çevrimiçi oldukları saatleri kaydetti.

37 / 106

 

Bir kişinin çevrimiçi etkinliği bir başkasıyla karşılaştırıldığında işler daha da korkunç bir hal aldı. Veriler üst üste getirildiğinde kişilerin birbiriyle konuştuğunu anlamak mümkün hale geldi.

38 / 106

 

Araştırmacı, bu verinin kolayca büyük ölçeklerde toplanabileceğini ve üçüncü partilere reklam amaçlı satılabileceğini söylüyor. Örneğin uykusuzluk çekenler, uyku hapı üreticileri için harika müşteriler olabilirler.

39 / 106

Whatsapp'ta mesajlarınızı silmeye başlayın! İşte bomba özellik

Whatsapp'ta mesajlarınızı silmeye başlayın! İşte bomba özellik

Whatsapp'ta uzun zamandır beklenen özellik nihayet geliyor! Mesajlarınızı çok yakında bir bir silmeye başlayacaksınız! Neden mi?

40 / 106

 

Geçtiğimiz aylarda beta sürümünde görülen bu özellik için pek çok kullanıcıyı heyecanlandıracak bir gelişme yaşandı. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan haberlere göre, yanlışlıkla gönderilen mesajları silmek çok yakında mümkün olacak.

41 / 106

 

Aynı haberlere göre, WhatsApp sonunda merakla beklenen özelliği Android ve iOS cihazlarda test etmeye başlamış durumda. Testte yer alan kullanıcıların gönderdikleri mesajların rahatlıkla silinebildiğini görüyor. whatsapp , mesaj , sosyal medya

42 / 106

 

Silinen mesajların ardından “bu mesaj silinmiştir” uyarısı kalıyor.

43 / 106

 

Ancak durun, daha bitmedi! Whatsapp'ı her gün kullanıyoruz; ama birçok gizli özelliğinden çoğumuzun haberi bile yok! İşte Whatsapp'ın gizli özellikleri...

44 / 106

 

Mesajlarınızı kalın, üstü çizili veya italik yapmak isterseniz tek yapmanız gereken yazdığınız metni seçip, araç çubuğundaki üç nokta simgesine dokunarak istediğiniz formatlamayı seçmek.

45 / 106

 

Eğer sürekli konuşmalarınızı takip etmiyorsanız, küçük tik işaretlerinin maviye dönüştüğü anı kaçırabilirsiniz. Artık gönderdiğiniz mesajı basılı tutarak çıkan "Bilgi" opsiyonunu tıklayarak bir tikin ne zaman maviye dönüştüğünü görebilirsiniz.

46 / 106

 

Çenesi düşük arkadaş gruplarınızdan sıkıldığınızda, "Grup bilgisi"ni açarak, grup konuşmanızı sekiz saat, bir hafta veya bir yıl boyunca sessizleştirebilirsiniz.

47 / 106

 

Mesajı alan kişi başkalarına da yolladığınızı göremeyeceği için kendisini özel hissedebilir.

48 / 106

 

"Ayarlar"lardan "Veri Kullanımı"na tıklayarak, "Medyanın otomatik olarak indirilmesi" ayarlarını değiştirebilirsiniz. "Mobil veri kullanırken" düğmesine tıklayarak, verilerin wifi'sız ortamlarda indirilmesi opsiyonunu kapatabilir, ve telefon faturanızı azaltabilirsiniz.

49 / 106

 

Telefonuzun fotoğraf galerisinde utanç verici resimler olmasını istemiyorsanız WhatsApp'ın otomatik yükleme özelliğini kapatabilirsiniz. Bunun için sohbet ayarlarında "Gelen medyayı kaydet"i kapatarak fotoğrafların ve diğer medyanın otomatik indirme işlemlerini durdurabilirsiniz.

50 / 106

 

Önemli bir mesajı bulmak için yüzlerce iletiyi geriye doğru kaydırmak çok uzun sürebilir. Ama eğer o mesaja yıldızla işaretlerseniz hem sizin işiniz kolaylaşır, hem de mesajlaştığınız kişinin bundan haberi olmaz.

51 / 106

 

Bir mesaja yıldız eklemek için tek yapmanız gereken mesajın üstünü basılı tutmak ve çıkan yıldız simgesini seçmek. Daha sonra sohbetin üzerine dokunup "Yıldızlı mesajlar"ı seçerek işaretlediğiniz tüm mesajları görebilirsiniz.

52 / 106

 

WhatsApp'ı bilgisayardan açarak artık işyerinizde istediğiniz kadar mesajlaşmanız mümkün. Bilgisayarınızdan Web.whatsapp.com adresine girdikten sonra telefonunuzdaki WhatsApp'inizden alacağınız QR kodu ile sohbetlerinizi bilgisayar ekranına taşıyabilirsiniz.

53 / 106

 

Eğer daha önce bir grup konuşmasında bulunduysanız, bu konuşmalara verilen isimlerin ne kadar saçma olabileceğini biliyorsunuzdur. Artık grup konuşmalarının isimlerini aklınızda tutmanıza gerek yok. Eski bir grup konuşmasını bulmak için tek yapmanız gereken konuşmanın içinde kimlerin olduğunu hatırlamak.

54 / 106

 

Herhangi bir konuşmada kişinin isminin üstüne tıklayarak daha önce beraber içinde bulunduğunuz bütün grup konuşmalarını görebilirsiniz.

55 / 106

 

Eğer çok ilginizi çekmeyen bir konu konuşuyorsanız, kendinize cevap vermeniz gerektiğini hatırlatmak için herhangi bir sohbeti "Okunmamış" olarak işaretleyebilirsiniz. Böylece konuşmanın yanında belirecek olan mavi nokta, size cevap vermeniz gerektiğini hatırlatabilir.

56 / 106

 

Şu anda yalnızca beta halinde bulunan bu özellik sayesinde bir konuşmayı sohbetler listenizin en üstüne koymanız mümkün. Tek yapmanız gerek sohbete basılı tutarak, ekranda beliren 'pin' opsiyonunu seçmek.

57 / 106

 

WhatsApp her geçen gün kullanıcılarına daha fazla özellik sunmaya devam ediyor. En son "emoji arama" özelliğiyle emojilere hızlı erişim imkanı sağlayan platform, Gece modu adı verilen özellikle daha koyu tonlarda bir uygulama deneyimi sunacak.

58 / 106

 

WhatsApp’ın yayınlayacağı mod, bilindik gece modundan biraz farklı olacak. Standart gece moduna sahip uygulama ve cihazlar gece kullanıcıların gözünü alan beyaz renk tonunu tersine çevirerek görsel anlamda iyileştirmeler sunuyor.

59 / 106

 

WhatsApp’ın sunmaya hazırlandığı özellikte ise gece çekilen fotoğraflar daha net çıkacak. Ayrıca bu özelliği gece karanlığında görüntülü konuşma yaparken de kullanabileceksiniz.

60 / 106

 

Böylece gece karanlığında görüntülü konuşma yapamama sorunu da ortadan kalkacak.

61 / 106

 

Whatsapp'ta birine gönderdiğiniz mesajdan pişman mı oldunuz; 'keşke göndermeseydim' mi diyorsunuz? Artık bu pişmanlıklar tarih oluyor; zira Whatsapp size artık mesajlarınızı geri alabilmenize imkan vermeye başlıyor. Peki bu nasıl olacak?

62 / 106

 

Dün kendi sitesinde sıkça sorulan sorular sayfasını güncelleyen ancak daha sonra sayfayı kaldıran Whatsapp; iPhone, Android ve Windows Phone cihazlarında gönderilen bir mesajın nasıl geri alınacağını açıkladı. SSS - Sıkça Sorulan Sorular sayfasındaki bilgilere göre Geri Al özelliği ile bir grup veya bireysel mesajlaşma ekranında gönderilen mesajı geri almak mümkün.

63 / 106

 

Mesajları geri almak için yapacağınız çok basit: Android'de mesaja dokunup basılı tutun, sonra Menü tuşuna > Geri al'a dokunun. iPhone ve Windows Phone'da mesaja dokunup basılı tutun, sonra Geri al'a dokunun.

64 / 106

 

Başarılı bir şekilde geri aldığınız mesajlar kişilerinizin sohbetlerinden kayboluyor. Aynı şekilde bir sohbette "Mesaj geri alındı" görürseniz, bu gönderenin mesajı geri aldığını gösterir.

65 / 106

 

İletilerin başarıyla geri alınması için siz ve alıcının Android, iPhone veya Windows Phone için en son WhatsApp sürümünü kullanıyor olması gerekiyor. Sürümler iki tarafta farklıysa geri alma işlemi yapılamıyor.

66 / 106

Okuyanları şaşkına uğratan sohbet kayıtları

Okuyanları şaşkına uğratan sohbet kayıtları

67 / 106

 

68 / 106

 

69 / 106

 

70 / 106

 

71 / 106

 

72 / 106

 

73 / 106

 

74 / 106

 

75 / 106

 

76 / 106

 

77 / 106

 

78 / 106

 

79 / 106

 

80 / 106

 

81 / 106

 

82 / 106

 

83 / 106

 

84 / 106

 

85 / 106

 

86 / 106

 

87 / 106

 

88 / 106

 

89 / 106

 

90 / 106

 

91 / 106

 

92 / 106

 

93 / 106

 

94 / 106

 

95 / 106

 

96 / 106

 

97 / 106

 

98 / 106

 

99 / 106

 

100 / 106

 

101 / 106

 

102 / 106

 

103 / 106

 

104 / 106

 

105 / 106

 

106 / 106

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.