1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Atatürk Filistin için rest mi çekti!
Atatürk Filistin için rest mi çekti!

Atatürk Filistin için rest mi çekti!

İslam dünyasında büyük öneme sahip Kudüs ve Mescid-i Aksa için Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Avrupa'ya rest çektiği ortaya çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Atatürk’ün 1937'de TBMM'de yaptığı bir konuşma Kudüs kriziyle birlikte uluslararası arenada yeniden gündeme geldi. Yeni Şafak gazetesinde yayınlanan haberde yer alan belgeye göre Atatürk Avrupa'yı Filistin konusunda sert bir dille uyarıyor.

KANIMIZI DÖKMEYE HAZIRIZ: Atatürk’ün Avrupa’ya Filistin konusunda ültimatom verdiğini gösterir açıklamaları şöyle: Biz vakıa bir kaç sene Araplardan uzak kaldık. Fakat şimdi kendimize kâfi derecede güvenip ve kudretimizi bildiğimiz için İslamiyet’in mukaddes yerlerini Musevilerin ve Hristiyanların nüfuzunun altına girmesine mani olacağız. Biz şimdiye kadar dinsiz ve İslamiyet’e lakayt olmakla itham edildik.

Fakat bu ithamlara rağmen Peygamberin son arzusunu yani, mukaddes toprakların daima İslam hâkimiyetinde kalmasını temin için hemen bu gün kanımızı dökmeye hazırız. Avrupa'nın bu mukaddes yerlere temellük etmek için yapacağı ilk adımda bütün İslam âleminin ayaklanıp icraata geçeceğinden şüphemiz yoktur."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.