1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bahçeli: Biz ekmek dedikçe, ekmeksizler saldırıyor
Bahçeli: Biz ekmek dedikçe, ekmeksizler saldırıyor

Bahçeli: Biz ekmek dedikçe, ekmeksizler saldırıyor

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, "Biz ekmek dedikçe, ekmeksizler topyekûn saldırıyor. Meğer ekmeğe düşman kesilmişler, bizim de bundan haberimiz olmamış" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM’de grup toplantısında partililere seslendi. Bahçeli konuşmasına dün hayatını kaybeden Prof. Dr. Osman Durmuş’u anarak başladı. Durmuş’un vefatıyla ilgili konuştuğu sırada Bahçeli’nin sesinin titrediği ve gözlerinin dolduğu görüldü.

Konuşmasında Cumhuriyet’in 97’inci kuruluş yıl dönümü, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sitemi, ABD ve Fransa ile yaşanan diplomatik gerilim gibi pek çok konuya değinen MHP lideri Bahçeli’nin hedefinde ise partisinin ‘Askıda Ekmek’ kampanyasını eleştiren muhalefet partileri vardı.

Eleştirenlere sert sözlerle yanıt veren Bahçeli, “Biz ekmek dedikçe, ekmeksizler topyekûn saldırıyor. Meğer ekmeğe düşman kesilmişler, bizim de bundan haberimiz olmamış” diye konuştu.

Bahçeli konuşmasından satır başları:

* Prof. Dr. Osman Durmuş’u kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Osman Durmuş, inanmış bir ülkücü, çalışkan bir hekim, başarılı bir siyasetçi, ahlaklı bir insan, kısacası adam gibi adamdı.

* 57. Cumhuriyet Hükümeti’nde Sağlık Bakanı olarak görev almış, gayreti, tecrübesi ile taraflı tarafsız herkesin takdirini toplamıştır. Osman Durmuş’a rahmetler niyaz ediyorum, ailesine, sevenlerine, camiasına sabır ve metanet diliyorum.

“TARİH ANLAYIŞIMIZ DEVRİ DEĞİLDİR”

* Biz saadet ve selameti geçmişimizin sayfalarında değil, bir istikbal yükselişinde görüyoruz. Geçmiş bazen geleceği gölgeleyecek kadar gözlerimizi kamaştırabilir.

* Bu durum hamaset çıkmazıdır. Zaman tünelinden geçip bugüne oluşan her neviden sorunu bugünün imkanlarıyla çözmekten başka yolumuz yoktur. Tarih birdir ve bütündür; adı da Türk tarihidir. Coğrafya birdir adı da Türk vatanıdır.

* Tarih anlayışımız devri, coğrafya algımız dönemsel değildir. Cumhuriyet, demokrasinin en gelişmiş halidir. Cumhuriyet, milli mücadelenin taçlanmış halidir.

* Cumhuriyet, Türk milletinin bağımsızlık onurudur. Hüküm milletindir, hükümet millettir. Cumhuriyet kazanılmış bir şey değildir, kan döktük. Her karış toprağıyla bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti herkesin ortak sevdası, ortak değeridir.

* Hesap hatası yapanlar dökülen kanlarını, şehit kanlarını unutmasınlar. Bizim verecek toprağımız, çizilecek sınırımız, bölünecek milletimiz yoktur. Hainler nerede olurlarsa olsunlar millet sevdalıları sonuna kadar buradadır. Cumhuriyet sonsuza kadar korunup, kollanacaktır.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ İLE HASTALIK TEDAVİ EDİLMİŞTİR

* Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümüne 3 yıl kala, Türkiye’nin yükseliş çabası her türlü engellemeye rağmen devam etmektedir. Özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin vasfıyla Türkiye Cumhuriyeti prangalarını kırmıştır.

* Cumhur ile Cumhuriyet ayrılmamak üzere kucaklaşmıştır. Devlete hakim olan güç ve yetki kargaşası sonlanmıştır. Başkasının ağzına bakan değil, boyun eğdiren, sivrilmiş bir kuvvet serpilmiştir. Bu reform Türkiye’nin önünü açmıştır.

* Öncelikli stratejik hedefimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kök salarak olgunlaşmasıdır. Parlamenter sistem amaçlayanların ne hallere düştükleri ortadadır.

* Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne abuk subuk eleştiri getirenlerin iddiaları çürüktür. Bu emeli taşıyanlar önce kendilerine çeki düzen vermelidir.

* Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hastalık tedavi edilmiştir. Kriz severlerin güçlendirilmiş parlamenter sistem arayışları normaldir. Bu tip siyaset anlayışlarının gıdası cepheleşmedir.

* Türk milleti, kimin kime hangi yalan ve ayak oyununu fısıldadığını açıkça görmekte, notlarını sandıkta değerlendirmek üzere almaktadır. Milletimizin istediği kaos değil, huzur, gelişme, birlik ve beraberliktir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.