1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Bahoz Erdal'dan tarihi itiraf
Bahoz Erdal'dan tarihi itiraf

Bahoz Erdal'dan tarihi itiraf

Fehman Hüseyin’in militanlara seslenirken "Türk askeri, kimyasal silah kullanılmıyor, korkmayın” dediği tespit edildi...

A+A-

Erzurum Güncel-

Operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddiası PKK’nın üst düzey isimlerince de yalanlandı. Fehman Hüseyin’in militanlara seslenirken “Kimyasal silah kullanılmıyor, korkmayın” dediği tespit edildi.

Kazan Vadisi’nde PKK’ya yönelik operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddiası bizzat PKK’nın askeri kanat sorumlusu Fehman Hüseyin tarafından yalanlandı. Telsiz konuşmaları tespit edilen Hüseyin’in örgüt üyelerine, “Kimyasal silah kullanılmıyor, teslim olmayın” çağrısı yaptığı belirlendi. Hakkari’nin çukurca ilçesinde 36 PKK’lının kimyasal silahla öldürüldüğü iddiaları, bizzat PKK’nın sözde askeri kanat sorumlusu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin tarafından yalanlandı. TSK operasyonlarında kimyasal silah kullanıldığı iddiaları nedeniyle örgütteki dağılma ve moral bozukluğundan rahatsızlık duyan Hüseyin, 10 Aralık’ta telsiz trafiğinde kimyasal silah yalanını itiraf etti. Hüseyin, telsiz konuşmalarında, askeri operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarının asılsız olduğunu, militanların korkmaması gerektiğini, teslim olmanın mazereti olmayan bir ihanet olduğunu kaydetti. Hüseyin telsiz konuşmasında şu ifadeleri kullandı...



Teslimiyet için bahane yapmayın

“Şimdi bazı arkadaşlarımız teslim olmaktan, teslimiyetlerden bahsediyorlar. Mesela bu Van’daki teslimiyetin henüz bilgileri ayrıntılı gelmedi. Bu olanları da bilmiyoruz ama ne olursa olsun, yani hiç bir sebep hiç bir bahane teslimiyet için geçerli değildir, yani bilmiyorum belki düşman sizi çembere alır, sizi kimyasal ile tehdit eder böyle şeyler olur. Bu kimyasal olayını da arkadaşlar fazla abartıyorlar. Şu an kimyasal kullanımı yoktur. Olsa da kimyasal mağarayı, açık alanları etkilemez. Arkadaşlar derin yerlerde, derin yerleri etkilemez. çünkü basıncı fazladır kimyasal yukarıda kalır, kimyasal derin yerlere inmez. Size yaklaşırsa da bir ıslak bez üzerinize atın, hiç bir şey olmaz. Onun için teslimiyet için hiç bir bahane, hiç bir gerekçe geçerli değildir. Hiç kimse teslimiyeti meşrulaştırmasın.”

Genelkurmay, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddiası asılsızdır. Silahlı Kuvvetler’in envanterinde kimyasal silah ve mühimmat bulunmamaktadır” demişti.

Dine saygısızlık kopuş getiriyor

Son olarak 4 Aralık’ta Şırnak Merkez Akçay Taburu’na teslim olan, 5 Aralık’ta mahkeme tarafından serbest bırakılan Rızgar kod adlı A.T. isimli örgüt mensubu, ifadesinde terör örgütünü gerçek yüzünü deşifre etti. A.T., ifadesinde, örgüt tarafından benimsenen dini bir inancın olmadığını, domuz eti yemenin zorunlu olduğunu, Ramazan ayı içerisinde oruç tutmanın yasak olduğunu söyledi.

AVRUPA’DAN HEYET GELMİŞTİ

Kimyasal silaha ilişkin bulgu yok


Kazan Vadisi’nde Türk silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği hava destekli operasyonlarda öldürülen 37 PKK’lının ‘kimyasal silahla’ öldürüldüğü yönündeki iddialar üzerine, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 7 kişilik heyet bölgede incelemelerde bulunmuştu. çukurca Belediye Başkanı BDP’li Mehmet Kanar’ın da eşlik ettiği heyet adına açıklama yapan Alman Federal Parlamenter Jan Van Aken, “Alanda bulunan bomba parçalarını incelediğimizde, kullanılan bombaların ‘MK-82 ve MK-84’ olduğunu kesin olarak söyleyebiliriz. Bu bombaların ağırlığı 250 ile 950 kilogram olup, etki alanı çok yüksektir. Şu anda olay yerinde herhangi bir kimyasal bombanın ve ya o niteliği taşıyan başka bir şeyin kullanıldığına dair herhangi bir açıklama yapma imkanına sahip değilim. Ancak, buradan aldığımız örnekler ve yaptığımız gözlemleri, bu alanda uzman bir heyet ile paylaşacağız ve ancak o incelemeden sonra bu alanda kimyasal kullanılıp, kullanılmadığına karar verebileceğiz. Yapacağımız incelemeleri daha sonra bir rapor halinde yayınlayacağız” demişti. (Star Gazete)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.