1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Bakın Büyükşehir'in borcu ne kadar
Bakın Büyükşehir'in borcu ne kadar

Bakın Büyükşehir'in borcu ne kadar

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kanal 7 ekranlarında yayınlanan 'Başkent Kulisi' programının canlı yayın konuğu oldu ve ilk kez Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu açıkladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in hazırlayıp sunduğu ‘Başkent Kulisi’ programının canlı yayın konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kente yapılan çalışmaları anlattı.

Erzurum'da görevi devralınca çöküntü olan, gecekondu mahallelerini tespit ettiklerini belirten Başkan Sekmen, “Kentsel dönüşümü hızlıca başlatacağız dedik. TOKİ ile iki yandan depreme dayanıksız evlerle mücadeleye başladık. Vatandaşla anlaşarak, onları ikna ederek; depreme dayanıklı bina ve ısı yalıtımı daha iyi olan bina yapılması gerektiğini anlattık. Vatandaşlarımız da bu anlayışla ikna oldu.”

TÜM BİNALARIN YENİLENMESİ GEREKİYOR

“Benim dönemimde Erzurum'da 3 bin civarında konut yaptık. Şu anda konut yapımımız devam ediyor. TOKİ 5 bin konut yapmış. Toplam 8 bin konut yapılmış ama yetmiyor, 15 bin tane daha yapılması lazım. 99 depreminden sonra tüm binaların yenilenmesi gerekiyor. Özel müteahhitler tepki gösterdi. ‘Belediyeler bu işi yapar mı’ dediler. Biz çöküntü yerlerde yapacağız, bizim yaptığımız yerler güzelleştikçe siz de bunlardan istifade edeceksiniz dedik” diye konuştu.

İLK KEZ BORCU AÇIKLADI

Mehmet Acet’in, “Belediyenin ne kadar borcu var?” sorusuna da cevap veren Başkan Sekmen, “1 milyar 250 milyon lira” dedi.

2016-2017 yıllarından söz eden Başkan Sekmen, “O tarihlerde fevkalade gelir elde ediyorduk. Tabi ekonomik sıkıntılar devreye girince ve Pandemi döneminde azalma oldu ve bize de yansıdı. Hamdolsun Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en çok yatırım yapan belediyelerinden biri. Bütçesinden yatırıma en çok pay ayıran belediyeyiz. Bakın 81 belediye içerisinde söylüyorum. Yüzde 65-70 arasında gelirimizi yatırıma ayırıyoruz. Bu fevkalade bir hadise ve bu rakamı biz açıklamıyoruz. Bunu İçişleri Bakanlığı, şimdide Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yayınlıyor” dedi.

“CHP’Lİ BELEDİYELERDE ÇALIŞMALAR DURMUŞ”

Başkan Sekmen ayrıca “’CHP’li belediyeleri nasıl buluyorsunuz?’ sorusuna da şöyle cevap verdi.

“Mesleğimiz olması nedeniyle etrafımızdaki belediyeleri yakinen takip ediyoruz. Şunu söyleyeyim Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bu belediyelerle kıyaslanmayacak şekilde hizmetlerine devam ediyor. İstanbul’a Ankara’ya sık sık geliyorum. Bu iki vilayette de gördüğüm şu; maalesef çalışmalar durmuş vaziyette. Sadece algı yaparak belediyeleri yürütmeye gayret ediyorlar. Yatırım yok, hizmet yok hatta yapılmış hizmetlerin bakım, onarımını dahi yapamıyorlar. Belediyeciliği bilmedikleri için bu işleri yapamıyorlar, vatandaşımız yoksun kalıyor. Sadece algıyla yönetilmez, hizmette gerekiyor. Bugün İstanbul’un çok büyük hizmetlere ihtiyacı var. Başta ulaşım olmak üzere bir adım atılmıyor. Atılması da mümkün değil. Çünkü kendilerini şuna vermişler, ‘efendim hangi makamlara nasıl gelebiliriz’ derdindeler. Başka siyasi makamlara kaymak istiyorlar.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.