1. HABERLER

  2. EGE

  3. Baş döndüren on iki saat
Baş döndüren on iki saat

Baş döndüren on iki saat

Baş döndüren on iki saatte akılalmaz saldırılar

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye yeni haftaya üst üste yaşanan saldırı haberleriyle uyandı. Gece saatlerinde Mardin ve Tunceli'de başlayan saldırılar gece saatlerinde İstanbul Sultanbeyli'ye sıçradı. İstanbul'da Sultanbeyli'de bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından olay yeri incelemesi yapılırken terörstler polise ateş açtı. Meydana gelen çatışmada iki terörist öldürüldü, 1 polis şehit oldu. Bu olayın şoku yaşanırken İstinye'deki ABD Konsolosluğu'na saldırı düzenlendi. 51 yaşındaki kadın saldırgan bacaklarından vurularak yaralı olarak ele geçirildi. Bu olaydan sonra bir şehit haberi de Şırnak'tan geldi. Askeri helikoptere ateş açıldı. Terhis olan bir er şehit oldu. Günün en acı haberi ise Silopi'den geldi. Bir süredir çatışmaların devam ettiği kentte yola döşenen mayına basan polis aracındaki 4 özel harekat timi polisi şehit oldu. İşte dün geceden şu ana kadar yaşananlar...

SAAT: 12.25

VALİLİKTEN  AçIKLAMA: 4 ŞEHİT

Şırnak Valiliği, Silopi ilçesinde 4 polisin şehit olduğunu, 1 polisin de yaralandığın açıkladı.

Şırnak Valiliği, Beytüşşebap ve Silopi’de meydana gelen olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "10.08.2015 günü saat 09.00 sıralarında ilimiz Silopi ilçesinde güvenlik birimlerimizin yürüttüğü çalışmalar esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlaması neticesinde 4 polisimiz şehit olmuş, 1 polisimiz yaralanmıştır." denildi. 


 
Valilik, Beytüşşebap ilçesinde roketatar ve doçkalı saldırıya uğrayan helikopterde de 1 askerin şehit olduğunu açıkladı. Açıklamada, "Ve yine saat 07.00 sıralarında  Beytüşşebap'tan Şırnak merkeze askeri personel nakli yapan helikoptere bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ateş neticesinde, helikopterin isabet alması sonucu 1 askerimiz şehit olmuştur. Bölücü terör örgütü tarafından yapılan bu hain saldırılar sonrasında faillerinin yakalanmasına yönelik güvenlik güçlerimizce geniş çaplı operasyon başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Polisve teröristin karşı karşıya geldiği görüntüler

Sultanbeyli'de polis müdürü şehit oldu

İşte o teröristler



SAAT: 11.42

ŞIRNAK'TA MAYINLI SALDIRI: 4 ŞEHİT

Şırnak'ın Silopi ilçesinde seyir halindeki polis aracı teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 4 polis şehit oldu. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde seyir halindeki özel harekat timlerini taşıyan polis aracına, teröristler tarafından yola döşenen mayınla saldırı düzenlendi. Mayının patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 4 polis şehit oldu.

SAAT: 11.00

ŞIRNAK'TA 1 ŞEHİT

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’nde sikorsky helikoptere PKK’lı teröristler roketar ve Doçka uçaksavar silahıyla açılan ateşte yaralanan 1 asker şehit oldu.

Beytüşşebap İlçesi’nde terhis olan ve izne giden askerleri Şırnak’a getirmek için havalanmakta olan Sikorsky helikoptere, teröristler tarafından roketatar ve Doçka uçaksavarla ateş açıldı. Helikopterin isabet aldığı belirtilen saldırıda 1 astsubay ile 1 uzman çavuş yaralandı.

Yaralı askerler helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne getirilerek tedaviye alındı. Ancak hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen durumu ağır olan 1 asker şehit oldu, diğer askerin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

SAAT: 10.10

KONSOLOSLUĞA SALDIRAN TERöRİST HASTANEYE KALDIRILDI

İstanbul'da İstinye’deki ABD konsolosluğuna yönelik saldırıyı gerçekleştiren kadın terörist saklandığı bir apartmanda yaralı olarak yakalandı. Yaralı kadın girdiği apartmanın boşluğunda yerde yatarken görüntülendi. Bu görüntülerin ardından sedyeyle bir ambulansa konulan kadın terörist hastaneye götürüldü.

SAAT: 10.09

İSTANBUL'DAKİ ŞEHİDİN İSMİ AçIKLANDI

Sultanbeyli'de düzenlenen ikinci saldırıda şehit olan polisin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü

Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt çeken olduğu öğrenildi. 

SAAT: 09.28

ŞIRNAK’TA ASKERİ HELİKOPTERE SALDIRI: 1 YARALI

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde personel dağıtımı yapan skorsky helikoptere dokça ve roketatarla silahlı yapıldı. Saldırıda, ilk belirlemelere göre 1 asker ağır yaralandı.  Beytüşşebap'ta terhis alan ve izne giden askerleri Şırnak’a getirmek için havalanan skorsky helikopterine PKK’lılarca dokça ve roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 1 askerin ağır yaralandığı öğrenildi.

SAAT: 09.25

KONSALOSLUK öNüNDEKİ PAKET PATLATILDI

İstanbul İstinye'de bulunan ABD Konsolosluğu'na yönelik saldırının ardından konsolosluk önündeki şüpheli bir paket de fünye ile patladı. Saldırganların konsolosluk önünde bıraktığı düşünülen bir çanta da bomba uzmanı ekip tarafından fünye ile patlatıldı. çantadan herhangi bir patlayıcı çıkıp çıkmadığı yönünde bilgi verilmedi.

SAAT: 09.25

SULTANBEYLİ'DEKİ SALDIRIDA BİR POLİS ŞEHİT DüŞTü

Sultanbeyli'de bombalı saldırının düzenlendiği bölgede yaşanan çatışmada bir polisin şehit edildiği öğrenildi. 2 teröristin ise ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.

SAAT: 09.22

İSTANBUL EMNİYETİ'NDEN AçIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden, Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi’ne yönelik bombalı saldırıya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, olayda 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşın yaralandığı belirtildi.

Emniyetten yapılan açıklama şöyle:  “10.08.20105 günü saat 01:00 sıralarında Sultanbeyli İlçesi Fatih Polis Merkezi Amirliği’ne bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli (1) komiser yardımcısı (2) polis memuru ve (7) vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir.”

SAAT: 09.08

İSTANBUL SULTANBEYLİ'DE POLİSE ATEŞ AçILDI

İstanbul Sultanbeyli’de polis karakoluna yapılan bombalı saldırının ardından çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi. Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezi'ne yönelik bombalı saldırının ardından sabah saatlerinde de çatışma çıktı. Petrol Yolu Caddesi'nde özel harekat polisleri açılan ateşe karşılık verdi. çatışmada bir terörist öldürüldü. Başka bir terörist ise polise bomba atmaya çalışırken, elindeki bombanın patlaması üzerine öldü.

SAAT: 08.45

İSTANBUL'DA ABD KONSOLOSLUĞU'NA SALDIRI

ABD’nin İstinye’deki konsolosluğuna yönelik saldırıda saldırıyı gerçekleştiren biri kadın 2 kişi kaçtı. Polis bölgede elinde uzun menzilli silah bulunan bir kişiyi yakalamak için  çalışma başlattı. Saldırganlardan kadın olanının yaralı olarak konsolosluğa yakın bir eve girdiği, bu evde yakalandığı belirtiliyor.

SAAT: 08.30

İSTANBUL'DA ABD KONSOLOSLUĞU'NA SALDIRI

İstinye’deki Amerikan Konsolosluğu’na kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Konsoloslukta görevli güvenlik görevlilerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken ilk belirlemelere göre yaralanan güvenlik görevlisi olmadığı öğrenildi. Şahısları yakalamak için polis ekipleri çevrede geniş çaplı çalışma başlattı. Kadın saldırganın saklandığı evin etrafını çeviren polis ekipleri eve operasyon yaptı. Operasyona Bomba İmha Uzmanı da katıldı.Yaralı olarak sedye ile evden çıkartılan kadın saldırgan ambulansa alındı. Saldırganın ambulansta hayatını kaybettiği iddia edildi.

SAAT: 07.40

İSTANBUL'DA ABD KONSOLOSLUĞU'NA SALDIRI

İstanbul Sarıyer'deki Amerikan Konsolosluğu'na kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası çatışma çıktı.

SAAT: 07.30

İSTANBUL SULTANBEYLİ'DE POLİSE ATEŞ AçILDI

Sultanbeyli'de polis merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından olay yerince inceleme yapan polis ekiplerine ateş açıldı. Polis ekiplerinin karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada 1 terörist öldürüldü.

SAAT: 07.15

İSTANBUL SULTANBEYLİ'DE POLİSE ATEŞ AçILDI

Sultanbeyli'de patlamanın yaşandığı polis merkezi önünde polise ateş açıldı. çıkan çatışmada bir vatandaş yaralandı.  Sultanbeyli'de polis merkezine düzenlenen bombalı saldırının ardından sabah saatlerinde hareketlilik yaşandı. Patlamanın yaşandığı bölgede bulunan polis ekiplerine teröristlerce ateş açıldı. özel harekat polisleri de saldırıya ateş açarak karşılık verdi. Yaşanan çatışmada bir vatandaşın yaralandığı öğrenildi. Olay yerindeki gerginlik sürüyor.

SAAT: 06.45

İSTANBUL SULTANBEYLİ'DE POLİSE ATEŞ AçILDI

Sultanbeyli'de bomba yüklü araçla saldırının düzenlendiği Fatih Polis merkezinin çevresinde bekleyen güvenlik güçlerine ateş açıldı. Polisin karşılık vermesiyle bir süre çatıyma yaşandı.

SAAT: 01.40 

SİİRT'TE EL YAPIMI BOMBA İLE SALDIRI

Siirt'te, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonları bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen gruba müdahale eden polise el yapımı patlayıcı atıldı.  Mardin'de bölücü terör örgütü PKK yandaşları, anahtarını gasbettiği tırlardan birini molotofkokteyli atarak yakmak istedi. Saldırı sırasında tırda bulunan araç sürücüsü, kendisini son anda araç dışına atarak yanmaktan kurtuldu
      
KURTALAN JANDARMA KOMUTANLIĞINA SALDIRI

Siirt'te bölücü terör örgütü PKK mensupları, Kurtalan Jandarma Asayiş Komando Bölüğü Komutanlığına roketatarla saldırdı. önce roketatarla, hemen ardından da uzun namlulu silahla saldırı yapılan saldırıda nöbetçinin anında karşılık vermesi üzerine teröristlerin karanlıktan faydalanarak olay yerinden kaçtığı ifade edildi.

EL YAPIMI BOMBA İLE SALDIRI

Siirt'te ülkü Mahallesi'nde, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonları bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen bir grup, yola barikat kurarak trafiğe engellemek istedi. arada grubun içinden bazı kişilerce polis zırhlı araçlarına atılan el yapımı patlayıcı infilak etti. Olayda can kaybı veya yaralanma olmazken, gruptakiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

MARDİN'DE TIRLAR YAKILMAK İSTENDİ

Nusaybin ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK yandaşları, gündüz saatlerinde İpekyolu'nda anahtarlarını gasp ettikleri 4 tırdan birine gece saatlerinde molotofkokteyli atarak yakmak istedi. Saldırıda tırın şoförün bulunduğu kısım alev aldı. Bu sırada araç içinde bulunan sürücü ise son anda kendini dışarı atarak yanmaktan kurtuldu.
      
SAAT: 01.09

İSTANBUL'DA KARAKOLA BOMBA YüKLü ARAçLA SALDIRI

İstanbul Sultanbeyli'deki Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 4 polis memuru ve 7 vatandaş yaralandı. üç katlı polis merkezine düzenlenen saldırıda binada, kısmi çökme meydana geldi. Binanın yakınındaki bazı ev, işyeri ve araçlarda da hasar oluştu. Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Sultanbeyli Devlet Hastanesine kaldırılırken, itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın da söndürüldü.

SAAT: 00.20

TUNCELİ'DE KARAKOLA SALDIRI

Tunceli'de jandarma karakoluna bölücü terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün saat 17.45 sıralarında merkeze bağlı çiçekli Jandarma Karakol Komutanlığına bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı belirtildi.     
Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık verdiği aktarılan açıklamada, herhangi bir zayiatın meydana gelmediği kaydedildi.

SAAT: 00.18

MARDİN'DE PKK'LI TERöRİST YAKALANDI

Midyat'ta polis memuru Abdullah ümit Sercan’ı şehit eden PKK’lılardan S.K.,  güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralı olarak ele geçirildi. Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada "Menfur saldırıyı gerçekleştiren Bölücü Terör örgütü (BTö) mensuplarının yakalanması için çalışmalar büyük bir dikkat ve titizlikle sürdürülmüştür.

BTö mensuplarının yakalanması için Jandarma birliklerimizin ve Geçici Köy Korucularımızın yaptığı çalışma sonucu faillerden S. K.,  yaralı olarak ele geçirilmiştir. Olaya karıştığı tespit edilen diğer faillerin en kısa zamanda yakalanması için çalışmalar titizlikle ve kararlılıkla sürdürülmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.