1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Başarılı öğrencilere 1.168 TL burs
Başarılı öğrencilere 1.168 TL burs

Başarılı öğrencilere 1.168 TL burs

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal hizmet modellerinden yararlanan öğrencilerin akademik başarısını artırmaya yönelik tüm imkanlarını seferber ediyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal hizmet modellerinden yararlanan öğrencilerin akademik başarısını artırmaya yönelik tüm imkanlarını seferber ediyor. Sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençlerden sözel, sayısal, eşit ağırlık, dil alanlarındaki sıralamada 34 öğrenci ilk 100 bine girdi.



Bakanlık, bu gençlere aylık bin 168 lira harçlık ve öğrenim bursu sağlarken; kitap, kırtasiye, ders için gerekli olan her türlü araç-gereç ve materyal gibi gereksinimleri karşılanıyor. Gençlerin okullarına gidiş-gelişlerindeki ulaşım giderleri karşılanırken; üç öğün ücretsiz yemek imkanı da sunuluyor. Yükseköğretimi tamamlayan gençlerin öğrenim durumlarına uygun unvanlarda kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamı sağlanıyor.




Bakanlık, yükseköğretime devam eden gençlere gereksinimleri doğrultusunda psikososyal destek sağlayarak, rehberlik ve danışmanlık hizmeti de veriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.