1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Beyin yiyen amip Türkiye'ye de sıçradı
Beyin yiyen amip Türkiye'ye de sıçradı

Beyin yiyen amip Türkiye'ye de sıçradı

Bir yandan koronavirüsteki vaka ve ölüm sayıları artmaya devam ederken Temmuz ayında Türkiye'de de görülen ve büyük tedirginliğe neden olan "beyin yiyen amip" 2 ay sonra yeniden hortladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Burundan girip insan beynini yiyor. Aylar sonra yeniden hortladı. Son kurbanı 13 yaşında. Türkiye’de Temmuz ayında görülen ve Amerika’da ölümlere neden olan ‘beyin yiyen amip’, Florida’da 13 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebep oldu. 

Temmuz ayında Türkiye’de görülen ve tedirginliğe neden olan ‘beyin yiyen amip’, aylar sonra yeniden hortladı. Amerika’nın Florida eyaletinde meydana gelen olayda tatil sırasında tatlı su parkında yüzmeye giden 13 yaşındaki Tanner adlı çocukta, tatil sonrasında mide bulantısı, kusma, baş ağrısı ve boyun tutulması gibi belirtiler meydana geldi. 

Tanner'a başlangıçta boğaz ağrısı teşhisi kondu, ancak ebeveynleri Tanner'ın daha ciddi bir rahatsızlığı olabileceğinden şüphelendi ve bu yüzden onu ikinci bir görüş için bir başka doktora götürdüler.

 Tanner'ın babası Travis Wall, News4Jax'e yaptığı açıklamada, "Size bunu söylediğimiz için üzgünüz, ancak oğlunuzun asalak bir amipi var ve tedavisi yok dediler” ifadelerini kullandı. News4Jax'ın bildirdiğine göre Tanner, 2 Ağustos'ta Naegleria fowleri enfeksiyonundan öldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.