1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Bilge Emeç: Hayatı boyunca Cumhuriyeti ve Atatürk'ü savundu
Bilge Emeç: Hayatı boyunca Cumhuriyeti ve Atatürk'ü savundu

Bilge Emeç: Hayatı boyunca Cumhuriyeti ve Atatürk'ü savundu

30 yıl önce İstanbul'daki evinin önünde öldürülen gazeteci Çetin Emeç'in eşi Bilge Emeç, "Çetin (Emeç) mesleğine aşık, babadan, gerçek bir gazeteciydi. Hayatı boyunca Cumhuriyet’in temel değerlerini, laikliği, Atatürkçülüğü savundu” diye konuştu.

A+A-

Erzurum Güncel- İstanbul Suadiye'deki evinde 7 Mart 1990'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, bugün ölümünün 30. yıldönümünde Zincirlikuyu'ndaki kabri başında anılacak. 

Akşam da Caddebostan Kültür Merkezi'nde Kaldırım Serçesi (Edith Piaf) adlı oyun, Kadıköy Belediyesi'nin öncülüğünde Çetin Emeç anısına perde açacak. Ayrıca 13 Mart'ta da İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey'de Çetin Emeç anısına konser verecek.

"O BİR EFSANEYDİ" 

Bu yıl Çetin Emeç'i kaybedişinin 30. yılını, onunla nikah masasına oturuşunun ise 58. yıl dönümünü yaşayan Bilge Emeç, duygularını Sözcü gazetesine anlattı. Bilge Emeç, 58 yıllık hayat arkadaşını şu sözlerle anlattı: 

"Çetin Emeç hayatını gazeteciliğe adamış, mesleğini yaşamı boyunca ailesinden bile ön planda tutmuş, işine aşık, babadan, gerçek bir gazeteciydi. Hayatı boyunca Cumhuriyet'in temel değerlerini, laikliği, Atatürkçülüğü savundu ve en önemli özelliklerinden birisi de Türkiye'yi çok sevmesi, ülkemiz için hep iyi şeylere, güzelliklere özenmesiydi.

Nitekim bu yolda canını verdi. Çetin Emeç'in unutulmamasında, anısının yaşatılmasında ve gelecek kuşaklara aktarılmasında, değerbilir insanımızın, Basın Konseyi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, basın kuruluşları, yerel yönetimler ve yakın dostlarımızın rolü büyüktür. Bu vesileyle ailemiz adına hepsine yürekten teşekkür ederim." 

etin-abi.jpg

"ADI HALKIMIZIN GÖNLÜNDE" 

Bilge Emeç sözlerine şöyle devam etti:

"Gelelim Çetin Emeç'in aramızdan ayrılışının 30. yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çetin Emeç'in ailesine ve sevenlerine verilen 30. yıl armağanına! Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Büyükakın, Çetin'in adını, bulunduğu üst geçitten indirdi.

Bazı gazeteler, TV kanalları ve internet medyası, sağ olsunlar, bu olumsuz durumu okurları ve izleyicileriyle paylaşıp bir çözüm bulmaya çalıştılar. Değerli gazeteci dostlarımız Uğur Dündar'ın ve İsmail Küçükkaya'nın bu süreçteki emeklerini ve desteklerini unutamam.

Çetin Emeç'in adı, bundan 30 yıl önce halkımızın gönlüne yazılmıştı zaten, onu silmeleri mümkün değildi. AKP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Büyükakın'ı Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'ni sağduyuya ve Çetin Emeç'in şahsında, basın şehitlerimizin aziz anılarına saygıya davet ediyorum. Dilerim, kendileri durumu bir kez daha değerlendirip bu kez doğru karar verirler." 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.