1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bir şehrin kaderini değiştiren adam
Bir şehrin kaderini değiştiren adam

Bir şehrin kaderini değiştiren adam

Spor Toto 1. Lig Play-Off finalinde seri penaltı atışlarında 4 penaltı kurtararak BB Erzurumspor'u Süper Lig'e çıkartan Hakan Canbazoğlu, dün gece kamuoyunun gündemine yerleşmişti.

A+A-

Erzurum Güncel- Sizler için kimsenin pek de tanımadığı Hakan Canbazoğlu'nu araştırdık. İşte 30 yaşındaki kaleciye dair bilinmeyen detaylar.

Play-Off finalinde eşine az rastlanır bir kaleci performansıyla Erzurum şehrini 17 yıl sonra Süper Lig'e taşıyan Hakan Canbazoğlu sosyal medyanın en çok konuşulan isimlerinden biri olmuştu. Futbolseverlerin 1. ligden tanıdığı Canbazoğlu'nun kariyeriyle ilgili bilinmeyenleri sizler için kaleme aldık.

Futbola Galatasaray'da başlayan başarılı kaleci 2006'da bonservissiz olarak Sivasspor'un genç takımına, oradan da Orhangazispor'a katıldı. Sarı kırmızılılarda yetersiz olduğu düşüncesiyle gönderilen kaleci adından yıllar sonra söz ettirmeyi başardı. Erzurumspor Kalecisi, Gazişehir maçında kurtardığı 4 penaltıyla kulüp tarihine geçerken futbolseverlerin de unutamayacağı bir kaleci performansına imza attı.

 

 

 

Hakan Canbaz'ın Galatasaray'dan ayrıldıktan sonraki kariyeri;

Futbola Galatasaray'da başlayan başarılı kaleci 2006'da bonservissiz olarak Sivasspor'un genç takımına, oradan da Orhangazispor'a katıldı. Ertesi sene Gölcükspor'a geçen Canbazoğlu burada 2 yıl oynadıktan sonra Nazilli Belediyespor'a geçti. Burada da 2 sezon mücadele eden Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediyesine gelmesine rağmen ertesi sene eski takımı Nazilli'ye döndü.

2014'te devre arasında Gaziosmanpaşa'ya transfer olan Canbazoğlu sezon sonunda Osmanlıspor'un yolunu tuttu. Ankara ekibinde 2 yıl mücadele eden Hakan Canbazoğlu 2016'da Yeni Malatyaspor'a transfer oldu.

  • Yeni Malatyaspor'la Süper Lig'e yükselmesine rağmen Büyükşehir Belediye Erzurum'la anlaşmaya vardı ve Süper Lig'de oynama fırsatını geri çevirdi. TFF 1. Lig'de mücadele etti. 2018'de play-off'ta BB Erzurumspor'un kalesinde devleşen Hakan takımını Süper Lig'e çıkaran isim oldu.
 30 yaşındaki file bekçisi böylelikle 2 ayrı takımla Süper Lig'e çıkma sevinci yaşamış oldu.

 

 

Galatasaray'ın 2005-2006 Paf takım kadrosunda yer alan Hakan Canbazoğlu (Sağda)

Galatasaray'ın 2005-2006 Paf takım kadrosunda yer alan Hakan Canbazoğlu (Sağda)

 


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.