1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Bitcoin Safiye’den Sonra Şimdi De Bitcoin Kürşat
Bitcoin Safiye’den Sonra Şimdi De Bitcoin Kürşat

Bitcoin Safiye’den Sonra Şimdi De Bitcoin Kürşat

Muğla’da Bitcoin Dolandırıcılığı: Bitcoin Safiye’den Sonra Şimdi De Bitcoin Kürşat Erzurum'da mı?

A+A-

Erzurum Güncel- Kendisini ekonomist-broker olarak tanıtıp farklı meslek gruplarından 40 kişiyi Bitcoin’le kâr vaadinde bulunup 600 Bitcoin (yaklaşık 30 milyon TL) dolandıran ‘Bitcoin Safiye’ geçtiğimiz günlerde güvenlik güçlerince yakalanmıştı. Henüz o olayın yankıları sürerken bir şaşırtıcı haber de Muğla’dan geldi.

Habertürk’te yer alan habere göre kendini bilgisayar yazılımcısı olarak tanıtan Kürşat Ö. isimli şahıs, Türkiye’nin dört bir yanındaki onlarca kişiyi Bitcoin’le kar vaadinde bulunup dolandırdı. Milyonlarca dolarlık vurgun yaptığı iddia edilen K.Ö. mağdurları, Türkiye’nin dört bir yanındaki mahkelemelere şikayette bulundu.

Marmaris’te ikamet ettiği öğrenilen ve bilgisayar yazılım uzmanı olduğu iddia edilen Kürşat Ö.’nün Bitcoin’le kâr vaadinde bulunarak aralarında savcılar, emniyet mensupları, asker, akademisyen, doktor ve işadamlarının olduğu onlarca kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı.

Herkese Borçlandım

Bir süre sonra topladığı paralardan kâr payı dağıtmayı bırakan Kürşat Ö.,  Adana’da hakkında şikayette bulunulması sonucu savcılıkta verdiği ifadesinde mağdurla Bitcoin alışverişi yaptığını, mağdur kişiye ve bunun gibi bir çok kişiye borçlandığını dile getirdi. Savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakılan Kürşat Ö.’nün kayıplara karışmasının ardından hakkındaki şikayetler de bir anda arttı.

A.O isimli mağdur ise Erzurum’da Kürşat Ö. hakkında şikayette bulundu. Kürşat Ö.’ye 150 bin lira kaptırdığını belirten A.O. Kürşat Ö.’nün insanları nasıl dolandırdığını da anlattı. A.O.’nun yaptığı açıklamaya göre Kürşat Ö. bu 3 yöntem kullanarak insanları tuzağına düşürüyor:

  • Aylık çalışma: Ana paranız üzerinden her ay düzenli kâr elde ediyorsunuz.
  • Haftalık çalışma: Haftalık bitcoin satın alıyorsunuz. Eğer Bitcoin değer kaybederse zarar Kürşat Ö. tarafından karşılanıyor, kâr edilmesi durumunda ana paranızı ve kârınızı alıp çıkabiliyorsunuz.
  • Uzaktan kontrol: Kürşat Ö. tarafından belirlenen bir kripto para borsasında hesap açıyorsunuz, alım satım işlemleriyle K.Ö. ilgileniyor.

Bitcoin Safiye’den Daha Büyük Vurgun Yaptı

Kürşat Ö. adına İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Muğla ve Adana gibi bir çok ilde mahkemeye şikayette bulunulmuş durumda. Kürşat Ö.’nün Bitcoin Safiye’den daha büyük bir vurgun yaptığı iddia ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.