1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Biz çalıp biz oynamıyoruz
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Biz çalıp biz oynamıyoruz

A+A-

"Dev uyanıyor"

 

Atatürk Üniversitesi'nde sessiz sedasız bir dönüşüm yaşanıyor. Ve bu öyle bir dönüşüm ki her şeyden önce 60 yıllık bu büyük eğitim kurumuna, tarihinin en ciddi sıçrama alanı açıyor. Bir buçuk yıl önce göreve geldiğinden beri Atatürk Üniversitesi'ne yeni bir vizyon ve misyon yüklemek için takım arkadaşlarıyla birlikte inanılmaz bir çaba harcayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı, sekiz aşamadan oluşan  "Yeni  Nesil Üniversite" projesiyle, büyük bir sıçrama hedefliyor.

 

Sekiz adımda büyüyen 

bir üniversite

 

BAP Koordinatörü Atilla Keskin'in yaptığı sunumla basına tanıtan yeni projede, dünyayla entegre olmuş bir üniversite, bölge halkıyla kucaklaşan bir üniversite, bilimsel çalışmalarda fark yaratan bir üniversite, hocası ve öğrencisini mutlu eden bir üniversite, bölgenin sosyal ve ekonomik yapısına katkı sağlayan bir üniversite ve belki de en önemlisi dünya sıralamasına girmeye azmetmiş bir üniversite hedeflenmekte.

 

İnancı hizmetine 

rehber olan hoca

 

Rektör Çomaklı ve çalışma arkadaşları bu hedefe öyle bir kilitlenmişler ki, istiyorlar ki en kısa sürede tüm projeleri kuvveden fiile geçirsinler. Çünkü onların yegâne önceliği, bu 60 yıllık tarihe sahip "dev"i uyandırmak ve atıl durumdaki potansiyeli verimli hale getirmek.

"Buyuran, nutuk atan ve çevresine tepeden bakan değil; hizmetlerimiz, üretimimiz ve eserlerimizle adımızdan söz ettirmek istiyoruz." Bu sözler, Çomaklı Hoca ve O'nun çalışma arkadaşlarının şiarı olmuş adeta... İstiyorlar ki Atatürk Üniversitesi, artık kabuğunu kırıp, rekabetçi dünyaya "Bu yarışta ben de varım" desin. Hoca ve ekibi bunu laf olsun, torba dolsun kabilinden demiyor. Önlerine iki yıllık, dört yıllık ve beş yıllık hedefler koymuşlar.

 

Mazeret başarıya engel olamaz

 

"Bizden bir halt olmaz" yahut da en hafif şekliyle, "Bu işler bizi aşar" diyenlere inat Ömer Çomaklı, yüksek bir ideal ve amaç peşinde yola koyulmuş. Dediği çok açık: 

"Hiç bir mazeretin arkasına sığınmadan ülkemize ve milletimize hizmet için yedi gün yirmi dört saat esasına göre çalışıyoruz. Atatürk Üniversitesi er ya da geç tosladığı duvardan geri dönecek ve büyük bir sıçrama yapacaktır."

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.