1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Bu şehrin Sekmen'i var
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Bu şehrin Sekmen'i var

A+A-

 

Toplantı, olağanüstü kötü bir organizasyona ve sanki de "salon dolmasın" diye mücadele eden kimselere inat büyüdü de büyüdü...

Beş yıldan buyana Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Mehmet Sekmen, dün binlerce kişinin katıldığı, bir o kadarının da yer olmadığı ve kötü organizasyon yapıldığı için kapıda kaldığı, "Proje Tanıtım Programı"nda, "Erzurum'da Birlikte Bütünüz" dedi. 

Sahnede, merhum Erkal'ın "canısı canısı" şarkısını anons edip duran, ama bir türlü dinletemeyen, buna rağmen kendisini gerçekten "sunucu" zanneden bir "çaylak"a karşı, vatandaş Mehmet Sekmen'e öyle bir teveccüh gösterdi ki, insanı rahatsız eden ne kadar zıpçıktılık varsa hepsi unutuldu. 

Çünkü Mehmet Sekmen, şu geride kalan beş yıl içinde şehirde öyle güzel bir intibaa bırakmış ve öyle şükranla anılır hale gelmiş ki, vatandaş, dün Sekmen'i dinlemek için kar yağışına, saçma sapan trafiğe ve salondaki tüm engellemelere rağmen oradaydı. Ömründe belki de AK Parti''ye oy vermemiş hatta belki de AK Parti aleyhinde çalışmış ne kadar eyyam- cı varsa hepsinin en baş köşede oturtulduğu, ama 17 yıldan beri AK Parti'nden hiç vazgeçmeyenlerin salonda polis tarafından itilip kakıldığı toplantıda, insanlar her şeye rağmen Sekmen'i dinledi ve Sekmen'in ikinci beş yılını merak etti. 

Genç kız, aşırı izdihamdan olsa ge- rek annesine dönerek, "Anne haydi çıkalım, buradan içeriye girmemiz mümkün değil" dediğinde, ter kan içinde kalmış annesi o genç kıza şöyle çıkıştı: "Hayır. Çıkmayaca- ğız. Bu Mehmet Sekmen değil mi ki, senin anneannen vefat ettiğinde, bizi yalnız bırakmadığı gibi her türlü ihtiyacımızda yanımızda yer aldı. Biz de bugün O'nun safında bulunacağız ve O'na olan desteğimizi göstereceğiz."

Salonda bu duygu ve düşünceye sahip binler vardı. Onlar, Mehmet Sekmen'in "kötü gün dostu olduğuna" inanmışlardı ve bu inançlarını da yaşayarak görmüşlerdi. Solanda, ünlü ünsüz, bir çok kimse vardı lakin hiç biri Sekmen kadar alkış alamadı ve Sekmen kadar, "acaba ne diyecek" diye merak edilmedi!

"Mehmet Sekmen bu seçimi niye kazanmalıdır?" diye soran dostlar var ya hani, işte onlar için söylüyorum: Keşke dün o buz hokeyi salonunda olsaydınız ve Mehmet Sekmen'in bu şehirde hangi karşılığa sahip olup olmadığını kendi gözlerinizle görseydiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.