1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Büyük oyun yeniden gündeme geldi
Büyük oyun yeniden gündeme geldi

Büyük oyun yeniden gündeme geldi

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde açık öğretim kapsamında verilen 'Güvenlik Bilimleri Lisans Tamamlama' programı için YÖK'ten denklik alındığı ortaya çıkmıştı. İçişleri Bakanı Soylu, bu büyük oyunu yeniden gündeme getirdi.

A+A-

Erzurum Güncel- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber Gündem Özel programına konuk oldu. Bakan Soylu, programda Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü Yücel Koç ve Türkiye Gazetesi yazarları Cem Küçük ile Süleyman Özışık sorularını yanıtladı.

Bakan Soylu,

“Aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41’ini ben FETÖ’den uzaklaştırdım, ihraç ettim”
“Anayasa Mahkemesi Başkanımız polis kademesi başkanıydı” diyerek konuşmasını sürdüren Bakan soylu, “Anayasa Mahkemesi başkanımıza bir kabahat buluyor değilim ama bir tespiti ortaya koyuyor. Aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41’ini ben FETÖ’den uzaklaştırdım, ihraç ettim. Demek ki devlete adam alınırken dikkat edilmesi lazım. bakın ben bilerek aldığı şöyle yaptı falan demiyorum. Bir şey iptal ederken 50 yıl geçmişine bakmana gerek yok. 9-10 yıllık bir geçmişe bakarsan, başka bir şey daha var, esas itibariyle Erzurum Üniversitesiyle yapılan bir protokol var. Bir takım polis memurlarının direk olarak amirliğe geçmelerini temin edecek, o daha büyük bir felaket ve biz hala o sınavlara çalışıyoruz. Allah’ınızı severseniz, bunları bu ülke yaşadı, bizim olmamıza gerek yok biz bu ülkenin evladıyız. Bu ülkenin başına bir daha bu felaketi nasıl getirelim. Gelsin mi? bu kadar tecrübe elde ettik. Bu nesil 30’la 70 arasındaki nesil bu ülkede her şeyi gördü ya. Yokluk, terör, anarşi gördü. Amerika’nın parmak sallamalarını gördü. Bizden sonraki nesiller niye görsünler. Bu tecrübeleri hep beraber bir araya getirmek varken, ilmin kibrine kapılmamak varken, siz ne görüyorsunuz. Ben bu ülkenin düşmanı mıyım? Fikir almak için sorman gerekiyorsa sor ya, hakimler bile tanık arıyorlar. Derdiniz ne diye soruyorlar. Biz bakın Türk yargısı şu anda büyük ve başarılı bir sınav veriyor. FETÖ soruşturmaları dahil herkes elini altına sokuyor, ben ne diyebilirim onlara. Bu gün uyuşturucu da terörde, asayişte, bu ülkenin huzuru ve güvenliği için geldiği bir noktaya bakalım. Süleyman’ı şeytanlaştır, sayın cumhurbaşkanını kötü bir noktaya getirmeye çalış, hükümetteki başka birisini böyle yap. AK Partiyi despot bir parti olarak ortaya koymaya çalış” dedi.

ERZURUM ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE NE YAPILMIŞTI:

Paralel yapının 'uçan amir' oyunu bozuldu. Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde açık öğretim kapsamında verilen 'Güvenlik Bilimleri Lisans Tamamlama' programı için YÖK'ten denklik alındığı ortaya çıktı. Normalde Polis Akademisi'ne giderek amir olan polislerin, kısa yoldan amir rütbesi alma planı yaptığı anlaşıldı. Paralel yapının 'uçan amir' oyununu ise Polis Akademisi itirazı bozdu. YÖK Genel Kurulu'nda olumlu bulunan teklife itiraz eden Polis Akademisi, verilecek denklikle Emniyet içinde çok büyük bir yapılanma hamlesi olacağı görüşüne yer verdi. YÖK şimdi Polis Akademisi'nin bu itirazını ele alacak.

EMNİYETE İPOTEK

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde açık öğretim kapsamında verilen 'Güvenlik Bilimleri Lisans Tamamlama' önlisans programı (POLİTAM) 2011'de açıldı. Program başlangıçta önlisans diplomasına sahip, emniyet mensuplarının lisans düzeyinde eğitim almalarını amaçlıyordu. Ancak daha sonra bu program önce paralel yapı arasında yaygınlaştırıldı, ardından da Akademi ile denkliği için girişimler başlatarak, paralel yapının tek kalemde 10 bin amir hamlesinin üssü oldu. İddialara göre, paralel yapı kendisiyle ilintili bazı polisleri bu açık öğretim fakültesine yönlendirdi. Eğer YÖK'ten de denklik sağlansa idi 10 bin polis bir anda komiser olacaktı. Emniyetteki komiser sayısında büyük üstünlük sağlanacak ve emniyet yapısı değiştirilmiş olacaktı. Akademi tarafından önceki gün yapılan itiraz ile paralel yapının çok önemli bir hamlesi daha deşifre edilmiş oldu. Şimdi YÖK'ün vereceği son karar bekleniyor.  SABAH

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.