1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. CHP'li Erdem Gül' İstiklal Marşı tartışmalarına ilişkin ilk kez konuştu
CHP'li Erdem Gül' İstiklal Marşı tartışmalarına ilişkin ilk kez konuştu

CHP'li Erdem Gül' İstiklal Marşı tartışmalarına ilişkin ilk kez konuştu

CHP’nin Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül’ün İstiklal Marşı’na eşlik etmediği iddialarına, Gül’den yanıt geldi. İstiklal Marşı'nı içinden okuduğunu söyleyen Gül, yöneltilen suçlamaları reddetti.

A+A-

Erzurum Güncel- 31 Mart Yerel Seçimleri'ne bir haftadan az bir süre kaldı. Seçimler yaklaştıkça skandallar ve tartışmalar da büyüyor. O tartışmaların biri de CHP'nin Adalar Belediye başkan adayı Erdem Gül'ün, İstiklal Marşı'nı okumaması oldu. Özellikle sosyal medya üzerinden büyük eleştiri toplayan görüntülere, Erdem Gül kanadından açıklama geldi.

'İstiklal Marşı kutsallarımızdan birisidir'

Yaptığı açıklamada İstiklal Marşı'nın kutsal olduğunu ifade eden CHP'li Gül şu ifadeleri kullandı;

“İstiklal Marşı okumam üzerinden çıkarılmaya çalışılan polemikleri hayret ve şaşkınlıkla izliyorum. İnsan bazen coşku ile söylemek bazen de içinde duymak ister. Nasıl ki, namazlarda Fatiha ve sureler bazen sesli bazen de içimizden okunuyorsa. İstiklal Marşı'mız milletimizin kutsallarından biridir. Kutsallar üzerinden polemik çıkarılmasını ve bundan siyasi fayda umulmasını üzüntüyle karşılıyorum. Bu nedenle kutsallar üzerinden yapılacak hiçbir polemiğe tenezzül etmeyeceğim. Milletimizin kutsallarına saygı duyan tüm vatandaşlarımıza, tüm kardeşlerime saygıyla arz ederim.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.