1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP'nin İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya adayları belli oldu
CHP'nin İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya adayları belli oldu

CHP'nin İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya adayları belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Muhittin Böcek oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. PM'de yapılan oylamanın ardından adaylar da netleşmeye başladı.

İSTANBUL ADAYI EKREM İMAMOĞLU

Parti Meclisi'ndeki oylamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ismi, oy çokluğuyla kabul edildi.

İMAMOĞLU'DAN İLK AÇIKLAMA

Karar sonrası Twitter'dan açıklama yapan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

''İstanbul’un geleceği ve İstanbulluların mutluluğu için yola çıkıyoruz. Beni bu göreve layık gören partime, genel başkanımıza ve tüm İstanbullulara içtenlikle teşekkür ediyorum.''

Kameraların karşısına geçen Ekrem İmamoğlu burada yaptığı açıklamada ise özetle şöyle konuştu:

''Bu önemli bir başlangıç anıdır. Çok güzel bir süreç yaşayalım. İstanbullulara nasıl bir İstanbul istediğimizi anlatacağız. Dünyanın merkezi olması gereken bu güzel kentin tüm unsurlarını tüm İstanbul ile hatta tüm Türkiye ile hatta tüm dünya ile paylaşacağız. Çok kararlı bir süreci yaşayacağız ama aynı zamanda erdemli özenli ve ahlaklı bir süreci bu kampanya sürecinde tüm İstanbul'a yaşatacağımızdan bütün vatandaşlarımız emin olabilirler. Bu yönüyle hazırlıklarımızın İstanbul'un geleceği için en üst seviyede en değerli vatandaş hazinesiyle bu ilin yaşayanlarının içinde olduğu bir sürecin hep birlikte yönetileceğinden de kimsenin kuşkusu olmasın. En doğru kararı vereceğini bildiğimiz İstanbullularla yeni bir başlangıcı ve yeni bir dönemi yeni sözlerin söylendiği bir süreci hep birlikte paylaşacağımızdan da yüzde 100 emin bir birey olarak Ekrem İmamoğlu olarak İstanbulluların huzuruna çıkmış bulunmaktayım. Tüm bu kavramlarla Beylikdüzü'nde yarattığımız sevgiyle saygı ortamıyla ifade ediyorum ki Beylikdüzü'nde yaşayan herkesin kalbini kazandığımız gibi tüm İstanbul'un ve İstanbulluların kalbini kazanmaya geldiğimizi belirtiyor tekrar herkese teşekkür ediyorum. Bu süreç İstanbulumuza ve Türkiyemize hayırlı olsun Allah beni hiç kimseye mahcup etmesin diyorum.''

ANKARA ADAYI MANSUR YAVAŞ

CHP PM'de yapılan oylamanın sonucuna göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş oldu.

yavas

YAVAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA

Yavaş adaylığının kesinleşmesi sonrası Twitter'dan yaptığı açıklamada ''Başkent Ankara adaylığı için şahsımı lâyık gören Millet İttifakı’nın Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Akşener’e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu güveni,seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur. Yolumuz açık olsun'' ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş@mansuryavas06

Başkent Ankara adaylığı için şahsımı lâyık gören Millet İttifakı’nın Genel Başkanları Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Akşener’e ve parti yöneticilerine teşekkür ederim. Bu güveni,seçimi kazanıp, başarı ile taçlandırmak boynumuzun borcudur. Yolumuz açık olsun.

15,5 B

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

4.103 kişi bunun hakkında konuşuyor

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

ADANA VE ANTALYA ADAYLARI DA BELLİ OLDU

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu.

CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek oldu.

 

CHP'nin Bolu Belediye Başkan adayı Tanju Özcan oldu.

MUHİTTİN BÖCEK: OTURAN DEĞİL, ÇALIŞAN ANTALYA'YA HAZIR OLUN

CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı seçilen Muhittin Böcek ise Twitter hesabından açıklama yaptı. Böcek, tweetinde "20 yıldır Konyaaltı'nda birlikte başardık! Şimdi de hayatımı adadığım Antalya'da birlikte başarmaya geliyorum. Sn. @kilicdarogluk 'na, örgütümüze ve Sn. @meral_aksener’e teşekkür ediyorum. Oturan değil, çalışan Antalya'ya hazır olun. Şimdi çalışma zamanı. #BizBirlikteYaparız

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.