1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Cumhurbaşkanlığı kabinesi değişiyor mu? Kabine borsası kuruldu
Cumhurbaşkanlığı kabinesi değişiyor mu? Kabine borsası kuruldu

Cumhurbaşkanlığı kabinesi değişiyor mu? Kabine borsası kuruldu

Günlerdir sosyal medyada cumhurbaşkanlığı kabinesinin değişeceği seslendirilmeye başlandı. Doğu'da bir isim daha Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanlığı kabinesinde değişikliğe gidileceği iddiaları sosyal medyada birinci gündem oldu. Sosyal medyada Resmi Gazete sayfaları dolaşmaya başladı.

İDDİALAR ALEVLENDİ

Bakanların değişeceği yönünde iddialar üzerine Sosyal medyada Resmi Gazete sayfaları dolaşmaya başlayınca ‘Kabine Borsası’ açıldı. Sağlık Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı, Dışişleri Bakanı’nın koltuklarından alınacağı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı iddia edilmeye başlandı.

HERKES KABİNE KURUYOR

Yeni kabinede, Binali Yıldırım, Fatih Öztürk, Hakan Fidan, Veysel Eroğlu, Erdoğan Bayraktar, Ahmet Küçükler, Şeref Malkoç gibi isimlerin bakan olarak atanacağı seslendirilmeye başlandı. İddialar üzerine sosyal medyada ve gazetelerde herkes gönlüne göre bir kabine belirlemeye başladı. Yaşanan bu gelişmeler sonrası gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrilmiş durumda.

KULİSLERDE ALİ KORKUT ADI

Doğu'ya bakan verilmesinin gündeme gelmesiyle birlikte Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler  ile Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın isminin gündeme gelmesinden sonra, Ankara kulislerinde bir isim daha konuşulmaya başlandı. O isim ise Eski Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut. Korkut ismi Ankara kulislerinde Çevre ve Şehircilik bakanı olarak geçerken, bir başka iddia ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, eski başkan Ali Korkut'u aradığı ve yeni kabinenin oluşmasından sonra kendisiyle çalışmak istediği yönünde. Bu iddiaya göre eski başkan Korkut'un Çevre ve Şehircilik Bakanlığında etkin bir görev alacağı.

Bilindiği gibi Bakan Kurum, Erzurum ziyaretinde dönemin belediye başkanı Ali Korkut'u büyük methiyeler düzmüştü. Ve örnek belidiye başkanı olarak göstermişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum