1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Davutoğlu’ndan Yarbay Alkan yorumu
Davutoğlu’ndan Yarbay Alkan yorumu

Davutoğlu’ndan Yarbay Alkan yorumu

Davutoğlu: TSK'nın mensuplarının en derin acılar karşısında dimdik durmaları gerekir.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim hükümetini kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na verdi. Davutoğlu görevi almasının ardından kameralar karşısına geçti. Süreç hakkında bilgi veren Davutoğlu koalisyon için “Elimizden gelen her şeyi yaptık” mesajı verdi. Şehit abisi Yarbay Mehmet Alkan için de konuşan Davutoğlu “TSK’nın mensuplarını en derin acılar karşısında dimdik durmaları gerekir.” dedi.

“HEP ANAYASAL SüREçLERİ İŞLETTİK”

7 Haziran’dan sonraki koalisyon süreci hakkında bilgi veren Davutoğlu “7 Haziran’dan bu yana hep anayasal süreçleri işletme vurgusu yaptım. O tarihten bu yana hep meşruyet çizgisinde kaldım. Deniz tükenene kadar her şeyi denedik” dedi.

CHP’Yİ ELEŞTİRDİ

Erdoğan’ın, Meclis’teki ikinci parti olarak “hükümeti kurma görevini CHP’ye vermemesine yönelik eleştirileri” de değerlendiren Davutoğlu “CHP’nin ‘Bize koalisyon teklif edilmedi’ kanaati yanlış. Yönetim boşluğu olmaması için görev bana verildi” diye konuştu.

İçişleri Bakanı'ndan Yarbay Alkan açıklaması

İçişleri Bakanı’ndan Yarbay Alkan açıklaması

YARBAY MEHMET ALKAN İçİN KONUŞTU

Şehit abisi Yarbay Mehmet Alkan’la ilgili de konuşan Davutoğlu “Orada kardeş acısıyla bu sözlerin sarfedildiğini düşünüyorum. İnsani olarak yaklaşmak gerektiğini de düşünüyorum, ama Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının gerektiğinde en derin acılara vakar içinde ve dimdik durabilecek nitelikte yetiştirildiklerine dair inancım da sonsuzdur. Zor zamanlarda, zorlu süreçlerde vakar ve kararlılık acıları dindirecek tek şeydir. Fedakarlık yaptığımızda da o fedakarlıkları gelecek nesiller için yaptığımızın bilincinde ve şuurunda olmamız hepimize katkı sağlar. Acıları anlıyoruz, ama bu vakarın korunması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

ERDOĞAN GöREVİ DAVUTOĞLU’NA VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçici seçim hükümetini kurmak için görevlendirdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüştü. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından Erdoğan, AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu geçici Bakanlar Kurulu’nu oluşturması için Başbakan olarak atadı.

5 GüNLüK SüRE BAŞLADI

7 Haziran’da yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin yenilenmesine ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlanasının ardından geçici seçim hükümetinin kurulması için verilen 5 günlük süre başladı.

 

CHP'den Erdoğan'ı kızdıracak teklif

CHP’den Erdoğan’ı kızdıracak teklif

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.