1. HABERLER

  2. EGE

  3. Devletten patates baskını!
Devletten patates baskını!

Devletten patates baskını!

Kilogramı 5 liraya çıkınca Türkiye gündemine oturan patates için Tarım Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık geçen aylarda fiyatların uçmasından sonra Niğde ve Nevşehir'deki depolara baskın düzenlemiş.

A+A-

Erzurum Güncel- CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu geçen haftalardaki patates fiyatlarının artışına ilişkin bir soru önergesi verdi. önergeye verilen cevapta Niğde ve Nevşehir illerindeki patates depolarının basıldığı ortaya çıktı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker imzalı cevap metninde, “Nevşehir illerinde patates depolarında gerekli incelemeler yapılmış olup, tüketime yetecek seviyede ürün olduğu tespit edilmiş ve ürünlerin piyasaya sürülmesi noktasında üreticiler ve tüccarlar ile görüşmeler yapılmıştır. Yapılan görüşmeler neticesinde patates fiyatlarında düşüşler yaşanmıştır” ifadesi yer aldı.  

TARLADA 60 KURUŞ AMA…

MAZOT İçİN 4.85 TL

Cevap metninde 2015 yılı için patates üreticisine mazot için 4.85 TL gübre için ise 6.6 TL destek verileceği belirtildi. Bakanlık patates fiyatlarının serbest piyasada da belirlendiğini ifade ederken, “Serbest rekabet şartlarının korunması ve standardizasyon" başlıklı 6 ncı maddesinde, fiyatların, malların arz ve talebine bağlı olarak serbest rekabet şartlarına göre oluşmasının esas olduğu, meslek mensuplarının, serbest rekabeti engellemek amacıyla kendi aralarında veya üreticilerle ticarî anlaşmalar yapamayacağı, uyumlu eylemde bulunamayacağı ve hâkim durumlarını kötüye kullanamayacağı hükme bağlanmıştır” açıklamasında bulundu.

5 LİRAYA KADAR çIKMIŞTI

Patates fiyatları geçen Mayıs ayında 5 TL’ye kadar yükselmişti. Devletin ithalatsilahını çekmesinin ardından fiyatlar 2 TL civarına indi. 

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.