1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Diego Maradona hayatını kaybetti!
Diego Maradona hayatını kaybetti!

Diego Maradona hayatını kaybetti!

Arjantin'in önde gelen gazetelerinden Clarin, Diego Maradona'nın hayatını kaybettiğini bildirdi.

A+A-

Erzurum Güncel-  

Arjantin kaynaklı Clarin'in servis ettiği haberin ardından, Arjantin Milli Takımı'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ile Diego Armando Maradona'nın hayatını kaybettiği bilgisi doğrulanmış oldu.

Kısa bir süre önce geçirdiği beyin ameliyatından sonra taburcu olan ve Tigre'deki evinde bulunan 60 yaşındaki Maradona, geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitirdi.
Spor kamuoyu, yıldız futbolcunun vefatının ardından sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ile üzüntülerini dile getirdi.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ!

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Diego Maradona'nın ölümü nedeniyle 3 günlük ulusal yas ilan etti.

NAPOLİ ŞEHRİ MARADONA'YA AĞLIYOR

Napoli taraftarları, Maradona'nın vefatının duyulmasının ardından sokaklara akın etti. Taraftarlar bir dönem formalarını giyen Arjantinli efsaneye meşale ve havai fişeklerle veda etti. Birçok kişi Napoli'deki Diego Maradona'nın resminin olduğu yere akın edip çiçek bıraktı.

Enr5kRPW8AI1DLR

Enr9u95XIAUbQBS

EnsSGfHXIAAb0W3

TÜM DÜNYADAN MESAJ YAĞIYOR...

Pele'den Maradona'nın ölümüyle ilgili açıklama: "Arkadaşımı kaybettim. Dünya bir efsaneyi kaybetti. Bir gün umarım, gökyüzünde birlikte futbol oynarız."

EnrwaeTXUAETbgX

MESSI VE RONALDO'DAN MESAJ

Messi: "Bugün hem Arjantin hem de futbol adına çok hüzünlü bir gün. Diego aramızdan ayrıldı ama asla unutulmayacak. Onunla birlikte yaşadığım anıları hayatımın sonuna kadar taşıyacağım."

wadawd

Ronaldo: "Ben bir arkadaşıma, dünya ise bir dahiye veda ediyor. Şimdiye kadar en iyisi. Çok erken aramızdan ayrılıyor, sınırları olamayan bir miras ve yeri asla doldurulmayacak bir boşluk bırakıyor. Huzur içinde yat. Asla unutulmayacaksın"

dsfsdfds

Arjantin milli takım hesabının paylaşımı: “Hoşça kal Diego. Futbol dünyasında atan her kalpte, sonsuza kadar kalacaksın...”

arg

Gary Lineker: "Benim neslimin açık ara, tarihin ise muhtemelen en iyisi. Kutsanmış ama aynı zamanda sıkıntılı bir hayatın ardından, umarım Tanrı'nın elinde biraz olsun rahatlığı ve huzuru bulursun. Huzur içinde yat, Diego."

DGseJkxXkAIGJii

Fenerbahçe: "Tüm zamanların en iyilerinden biri... Huzur içinde yat Diego Armando Maradona"

asfasf

Beşiktaş: "Huzur içinde yat efsane"

sdgdsg

Galatasaray: "Her şey için teşekkürler, huzur içinde yat Diego Armando"

asfsfasaf

Trabzonspor: "Futbolun efsanesini kaybettik! Huzur içinde uyu"

aeea

Barcelona: "Her şey için teşekkürler Diego"

sdfsdf

Napoli: "Sonsuza dek... Hoşça kal Diego"

ds43

2 İtalya şampiyonluğu kazandırdığı Napoli için Diego Armando Maradona başka bir boyuttaydı. Napoli sokaklarındaki bu resimler, Arjantinli ismin şehir için önemini gösteriyor.

EnrybLoWEAIPRx7

EnryXeDXcAI04Iy

EnryYw_XMAAQTzM

EnryZ8JXYAEgP-2

YIL 1999...

Çarkıfelek'e katılan Diego Maradona, Oktay Derelioğlu ile karşılıklı top sektiriyor.

asdfasd

'TANRI'NIN ELİ' EFSANESİ...

5b3384075379ff1e5034b17c

1986 Dünya Kupası, Arjantinli futbolcu Diego Armando Maradona'nın yıldızlaştığı kupa olarak tarihe geçti.Arjantin'in Dünya Kupası'nı kazanmasında önemli rol oynayan Maradona, 7 maçta attığı 5 golle, takımının en golcü futbolcusu olarak da dikkati çekti.

Meksika'daki Dünya Kupası'na damgasını vuran olay Maradona'nın, İngiltere'ye eliyle attığı goldü.Arjantin ile İngiltere arasında oynanan ve Güney Amerika temsilcisinin 2-1 kazandığı maçta, Maradona takımının 2 golüne de imza attı.

Maradona, Azteca Stadı'nda 114 bin 580 kişinin izlediği maçta İngiliz kaleci Shilton'ı eliyle attığı golle mağlup ederken, Tunuslu hakem Ali Bennaceur orta sahayı gösterdi. İngiliz futbolcuların itirazlarına rağmen hakemin kararı değişmezken, Maradona, daha sonra verdiği röportajda bu gol için "Tanrı'nın eli" ifadesini kullanmıştı...

GALATASARAY'A KARŞI OYNAMIŞTI

Maradona, Sevilla formasıyla Galatasaray'a karşı oynarken...

EnrxdDzXcAAPfXF

MARADONA'NIN FORMASINI GİYDİĞİ KULÜPLER

Argentinos Jrs.

qwe

Boca Juniors

Maradona-GOl

Barcelona

15264092

Napoli

DfcLv_1606322885_8122

Sevilla

eurosport

Newell's Old Boys

3119355-1

MARADONA KİMDİR?

Diego Armando Maradona 30 Ekim 1960'ta Buenos Aires'da doğdu. Birçok uzman, futbol eleştirmenleri, eski futbolcular, şimdiki futbolcular ve futbol taraftarlarınca tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak görülmektedir. Ayrıca Pelé ile beraber FIFA 20. Yüzyılın Oyuncusu ödülü almıştır.Transferde iki kez en yüksek ücret rekoru kıran tek futbolcudur. Maradona profesyonel futbol kariyeri boyunca Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla ve Newell's Old Boys takımlarında oynamıştır. Kulüp seviyesinde en ünlü olduğu Napoli takımında çok sayıda övgü almıştı. Dört FIFA Dünya Kupası turnuvasında oynamıştı ve Arjantin adına kaptanlık yaptığı 1986 Dünya Kupası'nda, Batı Almanya'yı finalde 3-2 yenip kupaya uzanmışlardı. O maçtan sonra Altın Top ödülü almıştır. Aynı turnuvada çeyrek finalde İngiltere'ye iki gol atarak 2-1'lik galibiyeti sağlamıştır ve iki gol de tarihe geçmiştir. İkinci golü ise topu 60 metre sürerken beş oyuncuyu geçerek atmıştı. Bu gol 2002 yılında FIFA.com tarafından "Yüzyılın Golü" seçilmişti. Teknik direktörlük tecrübesinin çok az olmasına rağmen Kasım 2008 tarihinde Arjantin teknik direktörlüğüne getirilmiş ve 15 ay sonra 2010 FIFA Dünya Kupası'nda istifa etmişti.

GEORGE BEST DE BU TARİHTE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

_20180522001855-k6pB-U45884381705oD-980x554@MundoDeportivo-Web

Kuzey İrlanda’nın yetiştirdiği en büyük futbolculardan biri olan George Best de 25 Kasım 2005 tarihinde hayatını kaybetmişti.

FUTBOLCULUK VE TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Futbolculuk kariyeri

FIFA Dünya Kupası Şampiyonluğu
1978 Arjantin

FIFA Dünya Kupası Şampiyonluğu
1986 Arjantin

FIFA Dünya Kupası 2.liği
1990 Arjantin

Artemio Franchi Kupası Şampiyonluğu
1993 Artemio Franchi Kupası

İtalya Seria A Şampiyonluğu
1987 Napoli
1990 Napoli

İtalya Kupası Şampiyonluğu
1987 Napoli

UEFA Kupası Şampiyonluğu
1989 Napoli

İtalya Süper Kupası Şampiyonluğu
1991 Napoli

Teknik direktörlük kariyeri

1994 Textil Mandiyú
1995 Racing Avellaneda
2008-2010 Arjantin
2011-2012 Al-Wasl
2017 Fujairah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.