1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Dikkat FETÖ çıkabilir!
Dikkat FETÖ çıkabilir!

Dikkat FETÖ çıkabilir!

17-25 Aralık sürecinin emniyet müdürü Selami Altınok, FETÖ konusunda çok dikkatli olmak gerektiğini, her an her yerden çıkabilecek bir yapıda olduklarını söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel- TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Selami Altınok, 17-25 Aralık 2013 sürecinde yaşananların altıncı yılında Milat’a özel açıklamalarda bulundu. 17-25 Aralık sürecinin peşinden gelen yıllarda yerel seçimlerdeki karşı operasyonlarla FETÖ’cüleri susturduklarını dile getiren Altınok, özellikle İçişleri ve Adalet Bakanlığında yapılan değişiklikler ile FETÖ’cülerin sindirilip daha da pasifize edilmesinin sağlandığına dikkat çekti. 

17-25 Aralık’tan sonraki süreçte yapılan düzenlemeler sayesinde 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nde devletin daha büyük bir direnç gösterdiğine vurgu yapan Altınok, 15 Temmuz’dan sonraki süreçte FETÖ ile alâkalı çalışmaların yoğunlaşmasının temelinin de bu olduğunu kaydetti.

Yerel seçimler için! 

17-25 Aralık sürecinde bazı kesimlerin FETÖ’yü ciddiye almadığına buna rağmen 15 Temmuz’da milletin üzerine bombalar yağınca, muhalif veya muhalif olmayan herkesin durumun ciddiyetini daha iyi anladığına dikkat çeken Altınok, “Bundan dolayı FETÖ ile mücadelede çok büyük bir ivme kazandı ve büyük bir temizlik hareketi yapıldı. 17-25 Aralık’ta, ‘Yolsuzluk’ yapıldığı kisvesi altında yargı ve polisin iş birliği ile meşru hükûmeti devirme harekâtı olduğunu muhalefete anlatamıyorduk. Bir yargı darbesi olduğunu anlatmakta maalesef zorlanıyorduk. İnanmak istemiyorlardı. Bundan siyasi bir rant elde etmek istiyorlardı. Yerel seçimlerde AK Partiyi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı zayıflatmak istiyorlardı. Bu süreçte de hiçbir propagandaları tutmadı ve Recep Tayyip Erdoğan’ın başındaki AK Parti yüzde 45 gibi çok yüksek bir oranla yine birinci olarak başarılı bir seçim geçirdi.” dedi. 

Sürekli dik durduk

O dönemde görsel, yazılı ve sosyal medya üzerinden algı operasyonları yapıldığının altını çizen Altınok dik durduklarını söyleyerek, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o dönemki İçişleri Bakanı Efkân Âlâ, ben, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek, İstanbul’daki vatansever yargıçların birçokları ve İstanbul Emniyetindeki arkadaşlarımız ile gerçekten çok büyük bir direnç gösterdik ve sonuç aldık. O sonuç almak 15 Temmuz’da ülkenin ve milletin daha dirençli durmasına sebebiyet verdi. Darbe girişiminden önce haziran ayında 38 tane Jandarma komutanını değiştirdik. O süreçte İçişleri Bakanlığında Valisi, Emniyeti, Bürokratı gerçekten dik bir duruş sergiledi. Cumhurbaşkanımız, meşru idarenin ve iradenin yanında durdu. Yargı da öyle oldu. Vatansever başsavcılarımız, ağır ceza hakimlerimiz ve bürokrasideki müsteşarı da dik durdular. Yargı camiasının tepesindeki Bakan’ı, müsteşarı, Müsteşar Yardımcısı dik durdular. Yargı ve İçişleri birlikteliği tabi ki halkımızın çok büyük bir feraseti ile özverisi oldu.” ifadelerini kullandı. 

FETÖ her yerden çıkar

FETÖ ve FETÖ benzeri yapıların bitmeyeceğini kaydeden Altınok, “Ancak minimize olurlar, kaybolurlar. Kripto olurlar. Mutlaka bir yerden çıkarlar. İşte İzmir’den CHP’li belediye başkanı çıktı. Başka yerlerde de olur. AK Parti kendi içerisindeki siyasi temizliği yapmış olmasına rağmen CHP buna direndi. Bizde yok dediler. İşte çıkıyorlar. Bu gibi benzeri hareketlere izin vermemek gerekiyor. İdeolojik, siyasi, dini, mezhepsel olsun, hangi yapılaşma olursa olsun. Devlete girişte, devlette örgütlenmelerine izin vermemek gerekiyor.  Herkes liyakâta göre meşrebine, mezhebine, inancına, ideolojisine bakılmadan evrak kademelerinde yer alabilir. Ama o inancını, siyasetini devletin kademelerine taşıyamaz. Bunu sağladığımız takdirde problem kalmaz.” şeklinde konuştu. 

Milatgazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.