1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Doğu'da Yoğun Kar Yağışı Uyarısı
Doğu'da Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

Doğu'da Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi için yoğun kar yağışı uyarısı yaptı

A+A-

Erzurum Güncel- Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi.

Açıklamada, yoğun kar yağışı dolayısıyla yaşanabilecek ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, tipi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Erzurum'a yeni yılda lapa lapa kar yağdı

Erzurum'a Yeni Yılda Lapa Lapa Kar Yağdı

ERZURUM'da yeni yılın ilk saatlerinde yağmaya başlayan kar kenti beyaza bürüdü.

Uzun süredir hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olduğu Erzurum'da, yeni yılın ilk saatlerinde başlayan kar sabah saatlerinde etkisini sürdürmeye devam etti. Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına giren Erzurum'da kar yağışı kısa sürede kent merkezinde 10 santimi aştı. Yüksek kesimlerde yer yer bir metreyi bulan kar yağışı nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Belediye ekipleri karayolunda ve kaldırımlarda sık sık kar temizleme çalışması yaptı. Yılın ilk karı altında yürüyen vatandaşlar, Erzurum'a karın çok yakıştığını söyledi. 

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının bugün yurdu terk edeceğini bildirdi. Kar yağışının durması ile hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşeceği belirtildi. Uzmanlar, kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, tipi oluşumu, buzlanma ve don olaylarına karşı yetkililerin, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.