1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Doğudaki HES’ler ekonomiyi güldürdü!
Doğudaki HES’ler ekonomiyi güldürdü!

Doğudaki HES’ler ekonomiyi güldürdü!

Doğu’daki 41 HES ekonomiye 1 yılda 1 milyon TL katkı sundu…

A+A-

Erzurum Güncel- Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum ve civar illerde bulunan toplan 41 adet Hidro Elektrik Santrali (HES), 2019 yılında 2.720,66 GWh enerji üreterek Ülke ekonomisine 1 milyon 201 bin 58 TL katkı sağladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Hidroelektrik Santraller (HES), doğuda enerji üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan, Muş, Van ve diğer illerde bulunan toplan 41 adet HES’ten 1 yılda 1 milyonun üzerinde kakı sağlandı ekonomiye.

 

ENERJİ ALANINDA DIŞA BAĞIMLILIK HES’LER SAYESİNDE AZALIYOR

 

Dünya’da hızla artan nüfus oranı ile beraber enerji sarfiyatı ve kullanımı da giderek artıyor. Türkiye’deki enerji üretimine katkıda bulunmak maksadıyla Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde kurulan HES’ler artan talepleri karşılayarak enerji noktasında ülkemize katma değer üretiyor. DSİ tarafından Doğudaki çeşitli ilerde kurulan HES’lerde de üretilen enerjinin hem ihtiyaca hem de ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Bu sayede enerji tüketiminde dışa bağımlılık ta HES’ler sayesinde azaltıyor.
 

 

BÖLGEDE 1 YILDA 2.720,66 GWH ENERJİ ÜRETİLDİ

 

Toplam 41 adet HES’ten 2.720,66 GWh enerji üretiliyor. Bu illerin yüz ölçümleri, aydınlanma alanları, havanın erken kararması, ısınma ihtiyacı ve kış aylarında daha da artan elektrik ihtiyacı göz önüne alındığında tüketilen enerji miktarının yanında üretilen enerjinin yarıya yakınının kullanıldığı görülüyor. WErzurum DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ‘‘Gururluyuz, ekonomiye katkı sunuyoruz. Bölgemizde işletmede olan 41 adet HES ile, 2019 yılında üretilen enerji 2.720,66 GWh, Ülke ekonomisine katkısı 1 milyon 201 bin 58 TL’dir’’ denildi. Enerji katkısı sayesinde enerji ihtiyacında dışa bağımlı olan ülkemizde yıllık enerji miktarları yüksek olan diğer HES tesislerinin de ivedilikle faaliyete geçirilmesini zorunlu kılıyor. 

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum