1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Dolar ne kadar?
Dolar ne kadar?

Dolar ne kadar?

İstanbul serbest piyasada dolar 5,4550 liradan, avro 6,1860 liradan haftaya başladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Kapalıçarşı'da 5,4530 liradan alınan dolar, 5,4550 liradan satılıyor. 6,1840 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 6,1860 lira olarak belirlendi.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 5,4690 lira, avronun satış fiyatı ise 6,2070 lira olmuştu.

ANALİSTLERİN YORUMLARI

Analistler, Merkez Bankası'ndan yılın ikinci yarısında indirimlere başlamasını beklerken faizlerdeki yükselişin kurdaki stresten kaynaklı olabileceği belirtiriyor. Yurtiçi yerleşikler ise döviz almaya devam ederek mevduatını neredeyse 105 milyar dolara çıkardı.

Tahvil piyasasına yabancı para girişinin de azaldığını vurgulayan uzmanlar enflasyonda daha net bir manzaranın oluşmasının beklendiği belirterek TL de dahil piyasaların gelişen ülke paralardaki pozisyonlarını gözden geçirdiğini vurguluyor.

Türkiye'nin veri gündeminde bu hafta tüketici güven endeksi ve merkezi hükümet bütçe stoku rakamları öne çıkarken küresel göstergeler açısından daha yoğun bir veri akışı olacak. Euro bölgesi ve ABD başta olmak üzere küresel bazda PMI rakamları belli olacak ve FED, ekonomik projeksiyonların açıklanacağı toplantısını 20-21 mart tarihinde gerçekleştirecek.

Piyasalar başta S400-Patriot tercihi olmak üzere ABD-Türkiye ilişkileri ve yerel seçimler öncesi ekonomiye yönelik atılacak adımları izliyor.

Dışarıda ise küresel ticaret savaşları, Brexit gelişmeleri izleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.