1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Doların ateşi düşmüyor!
Doların ateşi düşmüyor!

Doların ateşi düşmüyor!

Küresel piyasalarda korona virüsün yarattığı büyük düşüş sürerken Türk Lirası ise dolar karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar kuru güne 6,66 lira seviyesinde başlarken, ilerleyen saatlerde 6,62 liraya geriledi.

A+A-

Erzurum Güncel- Korona virüs salgının küresel piyasalara olan etkisi sürüyor. ABD borsalarında 2020 yılının ilk çeyreğinde kayıp yüzde 20’yi bulurken Türkiye’de ise Türk lirasının değer kaybı artmaya devam ediyor. Dolar kuru dünü 6,45 seviyesinde kapatırken, bugüne 6,66 liradan başladı. Piyasaların açılmasından sonra sert yükselen dolar kuru, ilerleyen saatlerde 6,62 lira seviyesine geldi.

Korona virüsünün dünya genelinde insanları daha az temasla yaşamaya yönlendirmesi, sınırlamalar ve bunların birçok ekonomiyi durma noktasına getirmesiyle TL cinsi yatırım araçlarında ve küresel piyasalarda satış baskıları devam ediyor.

Dolar/TL geçen hafta Eylül 2018’den beri ilk kez 6.60’ın üzerini test ettikten sonra merkez bankaları ve hükümetlerin açıkladığı önlemlerle 6.38’e kadar geriledi. Bu düşüş global piyasalarda da olduğu gibi geçici bir iyimserlik getirebildi. Kur haftayı 6.45’li seviyelere yükselerek tamamladı fakat bugün güne yine 6.66 lira seviyesinde başladı.

TL yılbaşından beri bakıldığında; ruble, peso, real ve rand ise kıyaslandığında daha iyi bir performans gösteriyor. Bankacılar bu gelişmede kamunun artan döviz arzı ve petrol fiyatlarındaki sert düşüşün belirleyici olduğunu belirtiyorlar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.