1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Dondurucu havada enerji nakil direklerinde zorlu mesai
Dondurucu havada enerji nakil direklerinde zorlu mesai

Dondurucu havada enerji nakil direklerinde zorlu mesai

Türkiye'nin doğusunda, kış aylarının çetin geçtiği 7 ilde hizmet veren elektrik arıza ekipleri, soğuk hava, kar yağışı ve fırtınadan etkilenen enerji nakil hatları ve direklerinin bakımını yapıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye'nin doğusunda, kış aylarının çetin geçtiği 7 ilde hizmet veren elektrik arıza ekipleri, soğuk hava, kar yağışı ve fırtınadan etkilenen enerji nakil hatlarının buzlarını temizliyor, devrilen direkleri onarıyor.

Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars'ta yaklaşık 2 bin 500 personel ile hizmet veren Aras Elektrik Dağıtım AŞ, (Aras EDAŞ) çetin kış şartlarının yaşandığı bölgede, 650 kişilik eğitimli arıza ekibiyle yüksek gerilim hatlarındaki iletim telleri ve direklerin bakım-onarımını yapıyor.  

İletim telleri ile direklerde oluşan buzları yüksek gerilim hatlarına çıkarak ve zaman zaman da iletim tellerine büyük odunlar ile vurarak temizleyen ekipler, böylece enerji nakillerinde yaşanabilecek aksaklığın önüne geçmeye çalışıyor.

 

Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin en soğuk bölgelerinden birisine hizmet verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

 "7 gün 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Kar yağışının fazla olduğu bölgelerde fırtınanın da etkisi ile enerji nakil hatları ve direklerde yoğun buzlanma oluyor. Buzun ağırlığı ve fırtınanın şiddetine dayanamayan enerji nakil hatlarında arızalar meydana geliyor. Eğitim ve ekipmanları ile kış koşullarına her an hazır olan ekiplerimiz gelen ihbarları anında değerlendirerek görev yerlerine intikal ediyor. Bölgemizin doğa ve kış şartları belli ama bu koşullar bizim görevimizi yerine getirmemize mani olamaz."

- "Tüm köylerin hatları değiştirilecek" 

Aras EDAŞ Kars İl Koordinatörü Bülent Gürel de Kars'ın Susuz ilçesi Gölbaşı köyü mezrasında yıkılan elektrik direkleri için çalışma başlatıldığını ve gece geç saatlere kadar direklerin onarılarak söz konusu bölgeye enerji verildiğini aktardı.

Gürsel, "Yakında bütün köylerin hatlarını değiştirip artık elektrik kesintisi ve arızaları minimum düzeye düşüreceğiz. Kars merkeze 25 kilometre uzaklıkta ve yüksek kesimde olan Akdere köyünün elektrik hatlarını değiştirdik. 2018 yılı yatırım programlarını öncelikli olarak köylerin elektrik arızlarını ve kesintilerini önlemek üzere planladık." bilgisini aktardı.

Dondurucu havada enerji nakil direklerinde zorlu mesai ile ilgili görsel sonucu

Dondurucu havada enerji nakil direklerinde zorlu mesai ile ilgili görsel sonucu

Dondurucu havada enerji nakil direklerinde zorlu mesai ile ilgili görsel sonucu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.