1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Eğer bu gruptaysanız koronaya yakalanma riskiniz iki kat fazla!
Eğer bu gruptaysanız koronaya yakalanma riskiniz iki kat fazla!

Eğer bu gruptaysanız koronaya yakalanma riskiniz iki kat fazla!

ABD’li bilim insanları aşı olanlar için bir dizi yeni uyarıda bulunarak, aşı olup koronavirüse yakalanması iki kat daha fazla olan grubu açıkladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Hürriyet’in aktardığına göre; Moderna'nın verileri tabiri caizse bilim dünyasının gündemine bomba gibi düştü. Zira bu araştırma ile aşının etkisi hakkında ezber bozan sonuçlara ulaşıldı.

AŞI OLMANIN ZAMANLAMASI ETKİLİ

Fox News'ta yer alan haberde, söz konusu araştırma ile aşı olan kişilerin hangilerinin koronavirüse yakalanma olasılığının daha yüksek olduğu bilgisine ulaşıldı.

Buna göre, geçen yıl aşılananların Kovid-19'a yakalanma olasılığı, yakın zamanda aşılananlardan iki kat daha fazla. Başka bir deyişle aşı tahmin edildiği gibi zaman içinde koruyuculuğunu yavaş yavaş kaybediyor.

Söz konusu araştırma daha önce aşılananların (geçen yıl), daha sonra aşılananlara kıyasla Temmuz ve Ağustos aylarında yüzde 50 daha yüksek semptomatik atılım vakası oranına sahip olduğunu belirledi.

Bu sonuçlar ülkede bir süredir devam eden üçüncü doz tartışmalarını bir kez daha gündeme getirdi. Ekip, verilerin üçüncü doz aşıya duyulan gereksinimi bir kez daha gözler önüne serdiğinin altını çizdi.

ÜÇÜNCÜ DOZ NE KADAR ETKİLİ?

Bu sonucu destekleyen bir başka araştırma da İsrail'den geldi. İsrail'de yapılan araştırma ile üçüncü doz aşının etkisi netlik kazandı.

Tel Aviv yakınlarındaki Sheba Tıp Merkezi'ndeki sağlık görevlileri, personeldeki antikor düzeylerini karşılaştırdı ve sonuçları dünya ile paylaştı.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, üçüncü Pfizer koronavirüs aşısı, ikinci aşıdan 10 kat daha fazla antikor üretiyor.

Hastane, araştırmalarının sürdüğünü ve bağışıklığın artmasının ne kadar sürdüğünü belirlemek için önümüzdeki aylarda bu araştırmada yer alan personelini izleyeceğinin altını çizdi.

Pek çok bilim insanı Delta'nın dünya genelinde baskın tür olması ile üçüncü doz tavsiyesinde bulunuyor. Zira Delta'nın orijinal virüsten daha bulaşıcı olduğu biliniyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.