1. HABERLER

  2. EGE

  3. Emniyet Müdürü'nden şok 'Abi' açıklaması
Emniyet Müdürü'nden şok 'Abi' açıklaması

Emniyet Müdürü'nden şok 'Abi' açıklaması

URFA'da şehit edilen 2 polisin cenaze törenine Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı'nın itirafı ve suçlaması damga vurdu. Müdür olaydan Cemaati sorumlu tuttu.

A+A-

Erzurum Güncel- ŞANLIURFA Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı'nın 2 polisin cenaze töreninde yaptığı konuşma olay yarattı. Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı Urfa ve Suruç'taki olaydan Cemaati sorumlu tuttuğu ve 'Abiler talimat verdi' dedi.  

Evlerinde silahla öldürülmüş olarak bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Feyyaz Yumuşak ile çevik Kuvvet Şubesi personeli Okan Acar için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı'nın konuşması damga vurdu. 

İçişleri Bakanı Sebahattin öztürk ile Vali İzzettin Küçük'ten sonra kürsüye gelen Emniyet Müdürü Pınarbaşı olaydan cemaati sorumlu tuttu. Pınarbaşı şunları söyledi;

şanliurfa-emniyet-müdürü-eyüp-pinarbaşi.jpg-"Maalesef son yıllarda kandan beslenen ancak barış ve kardeşlik sözünü dillerinden düşürmeyen bu odaklar, devletin tüm kurumlarına ve teşkilatımızın tüm hücrelerine giren örgütle de adeta kol kola girerek, ihanet sarmalını derinleştirmeye çalışıyorlar. 

ABİLERİNDEN TALİMAT ALDILAR
Bu örgütün teşkilatımızın içerisine sızdırdıkları aracılığıyla istihbarat zafiyetleri oluşturulmaya çalışılmış, ilimizin plaka tanıma sistemi, abilerinden aldıkları talimatla kapatılarak asayiş ve terör olayları tırmandırılmayaçalışılmıştır. 

Bu örgüt tarafından Suruç'taki terör saldırısı fırsat bilinerek, istihbarat ve terörle mücadele birimlerinin başında gecesini gündüzüne katarak çalışan personelimiz gazete ve televizyonlarda yayınlar yapılarak, hedef gösterilmiştir. 

TİMSAH GöZYAŞI DöKENLER GöRECEK
Bununla neyi amaçladıklarını iyi biliyoruz. Tüm bunlara rağmen son dönemlerde kol kola giren odaklarla mücadeleyi şehitler versek de sonuna kadar sürdüreceğiz. Şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağını timsah gözyaşı dökenler dahil herkes görecek. Bundan şehitlerimizin aileleri dahil kimse şüphe etmesin."

ŞEHİT POLİSLER İçİN DüZENLENEN TöREN

şanliurfa-şehit-polisler-feyyaz-uçar-cenaze-töreni.jpgUrfa'daki evlerinde elleri ve ayakları bağlanarak başlarına sıkılan kurşunla infaz edilen 2 polis memurunun cenazesi Türk Bayrağı örtülü tabutlarla meslektaşlarının omuzlarında emniyet müdürlüğünün bahçesine getirildiler.

Törene, şehit Yumuşak ve Acar'ın yakınları, İçişleri Bakanı Sebahattin öztürk, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile çok sayıda vatandaş vepolis memuru katıldı.

Bakan öztürk, törende, Türkiye'de, kadimden beri var olmak için ağır bedeller ödeyen bir kaderin hüküm sürdüğünü söyledi.

Vali İzzettin Küçük de "Polislerimizi şehit eden alçak teröristler bilşanli-urfa-şehit-polis-okan-acar-annesi.jpgsinler ki; devlet muhakkak yakalarına yapışacaktır. Hukuktan ve devletten kaçamayacaklar. Şehitlerimizin kanları asla yerde kalmayacak" diye konuştu.

ŞEHİT ANNESİ : SEVİNMESİNLER ONLARIN SONU GELECEK
Şehit Okan Acar'ın annesi Zehra Acar, zaman zaman gözyaşlarını içerisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluyla en son 2 gün önce konuştuklarını söyledi.

En son görüşmelerinde oğlunun çok iyi olduğunu ve herhangi bir sıkıntısının bulunmadığını dile getirdiğini anlatan acılı anne, "Eli kırılasıcalar oğlumu şehit ettiler. Sevinmesinler onların sonu gelecek. Bunlar mutlaka sonunu görecekler, hem de ailecek" dedi.

CİĞER ACISI YAŞASINLAR
Saldırıyı gerçekleştirenlerden hesap sorulmasını isteyen anne Acar, "Benim yavrumu aldılar. Onlar da ciğer acısı yaşasınlar. Benim oğlum çok iyiydi. Vatan için büyük insandı. çok büyüktür, bak herkes onu uğurlamaya gelmiş. Oğlum ne kadar büyüktür görüyor musunuz? Herkes onun için burada. çok büyük bir insandır o" diyerek gözyaşı döktü.

Acar, tören sonrasında tabutun omuzlara alındığı sırada koşarak, tabuta sarılıp Türk bayrağını öptü.

AĞABEYİNİN üNİFORMASINI GİYDİ

şanliurfa-şehit-polis-feyyaz-uçar-kardeşi.jpgTörene, şehit polis Feyyaz Yumuşak'ın Mardin'de görev yaptığı öğrenilen asker kardeşi de katıldı.

Ağabeyine ait olduğu belirtilen üniformayı giyerek törene gelen ve adı açıklanmayan acılı kardeş, gazetecilere yaptığı açıklamada, "üniformayı bugüne özel giydim. En son ağabeyimle 2 gün önce görüşmüştük. Birkaç günlüğüne Sakarya'ya gitmeyi planlıyorduk" diye konuştu.

İl Müftüsü İhsan Açık tarafından dua okunan törenin ardından şehitlerin naaşı omuzlarda cenaze aracına taşındı. Şehir merkezinin bazı bölümlerinden sirenler eşliğinde geçirilen şehitleri gören vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı, dualar edip şehitleri uğurladıkları görüldü. Şehitler, daha sonra memleketlerine gönderilmek üzere GAP Havalimanına götürüldü.

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.