1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erdoğan: Dik durmalıyız
Erdoğan: Dik durmalıyız

Erdoğan: Dik durmalıyız

Başbakan Erdoğan: Dik durmalıyız

A+A-

Erzurum Güncel-

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari’nin çukurca İlçesi’ndeki terörist saldırıda 24 askerin şehit olduğunu ve 18’inin de yaralandığını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Terör örgütü kim ve kimler tarafından teşvik ediliyorsa mutlaka bunun hesabı sorulacak" dedi.
Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada, çukurca İlçesi’nde vatan savunması sırasında şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet dilediğini belirterek, "Mekanları cennet olsun. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. çatışma bölgesinde son teyit edilen bilgilere göre şu ana kadar 24 mehmetçiği şehit verdik 18 askerimiz de yaralı. çatışma sonrası sıcak takip olmak üzere geniş çaplı operasyonlar devam ediyor. Bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları şu anda bölgede. Onlar orada değerlendirmelerde bulunurken haberleşmelerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Bayrağa sarıldılar
Foto galeri için tıklayın


Başbakan Erdoğan, "Türkiye; Sarıkamış, çanakkale başta olmak üzere şehitlerin asi ruhları üzerinde inşa edilmiş bir ülkedir. Bayrağımız rengini şehitlerimizin al kanından almıştır. ülkemizin birliğini dirliğini bütünlüğüne kast edenler karşısında bu milleti bulacaktır. İktidarı, milletiyle bir milim çekilmedik, çekilmeyeceğiz. Nefeslerimiz her birinin ensesinde olacaktır. Terör örgütü kim ve kimler tarafından teşvik ediliyorsa mutlaka bunun hesabı sorulacak" dedi.



Başbakan Erdoğan, son dönemde yoğunluk gösteren terör faaliyetleri ile terör örgütünün birilerinin maşası olduğunu çok net ortaya koyduğunu anlatırken, şöyle konuştu:
"Türkiye’nin büyümesine engel olmak için taşeron olduğunu göstermiştir. Son saldırılarda toplumu tahrik etmek ve zihinleri bulandırmaktan başka bir amaçları olmadığını açıkça ortaya koymuşlardır. Kendi mensuplarına karşı şiddet uygulayan ve bunu ailelerinden saklayan örgütün provakasyondan başka bir amaçları yoktur. Elim hadise karşısında öfkesine hakim olamayanlar bilmelidir ki terör örgütü işte o zaman hedefine ulaşır. Millet olarak bu elim saldırı karşısında seri kanlılığımızı bozmayacağız."



"BARIŞ YAŞANIR KONUŞULMAZ"

Başbakan Erdoğan, Anayasa görüşmelirinin başladığı günde meydana gelen hain saldırının kendilerini aydınlık ufuklardan alı koymacağını anlatırken, şöyle dedi:
"Terörle mücadele uzun soluklu bir süreçtir. Birçok ülkede bu sorunu bu şekildi çözüm yoluna koymuştur. Ama burada birlik ve beraberlik gerekir. Muhalefetin bu işin sorunu iktidar demesi ve ortaya çözüm koymaması terör örgütüne güç verir. Muhalefeti daha dikkatli olmaya devam ediyorum. Yapılan olayları kınarken PKK’yı ve isim değiştirmek suretiyle terör örgütü ilan edemeyenlerin bu sürece olumlu katkısı olamaz. Onların ağzına barış ifadesi yakışmıyor. Barış yaşanır konuşulmaz."

İNTERNET ANCIDI

Başbakan Erdoğan, hakkında internet andıcı yalanı ortaya çıktığını söylerken, "Böyle bir andıcın altında imzamın olmadığını yargı açıkladı. Bölücü terör örgütü ile yöneltilen bir metnin altına imza atılmıştır. Bunu terör örgütü ile birlikte çalışanlar başka yerlere çekmiştir. Bugün terör örgütünü sevindirme değil dik durma günüdür" diye devam etti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.