1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdoğan reform paketini açıklayacak! Tarih belli oldu
Erdoğan reform paketini açıklayacak! Tarih belli oldu

Erdoğan reform paketini açıklayacak! Tarih belli oldu

Ekonomi ve hukukta reform çalışmalarında sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 Mart'ta Beştepe'de yapacağı açıklamayla kamuoyunu bilgilendirecek.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından reform sürecinin başlatılmasının ardından hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı'nda sona gelindi. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan taslaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı.

BEŞTEPE'DEKİ TÖRENLE KAMUOYUNA DUYURULACAK
Hukukta reformların çatısını oluşturacak olan İnsan Hakları Eylem Planı, 2 Mart Salı günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Beştepe'de düzenlenecek törende kamuoyuna tanıtılacak. İnsan Hakları Eylem Planı'nda 9 amaç ve 49 hedef, 300'ü aşkın plan olacak.

HAK VE HÜRRİYETLER KORUMA ALTINA ALINACAK
Eylem planında, devletin bireylerin hak ve hürriyetlerini koruma görevine vurgu yapılıyor. Planda, hak ve hürriyetleri koruma altına alacak yasal düzenlemeler yer alıyor. Taslakta hukuki öngörülebilirlik ve şeffaflık, adil yargılanma hakkının güçlendirilmesi, özel hayatın güvence altına alınması, mülkiyet hakkının daha etkin korunması gibi başlıklar dikkat çekiyor.

BEKÇİLERE ÖZEL EĞİTİM
Taslakta, kamuoyunda çok tartışılan başka başlıklar da yer aldı. Vatandaşlarla sık sık yüz yüze gelen çarşı ve mahalle bekçileri ile zabıtalara insan hakları eğitimi verilecek.

KADINA ŞİDDET
Kadına yönelik şiddeti önlemek için adımlar atılacak. Eşe karşı işlenmiş suçlardaki ağırlaştırıcı sebepler boşanan eşi de kapsayacak şekilde genişletilecek. Tek taraflı ısrarlı takip, ayrı bir suç olarak düzenlenecek. Bir kadını fiziki ya da haberleşme yoluyla ısrarlı bir şekilde takip eden kişiler cezalandırılacak.

BOŞANMA DAVALARI
Boşanma davaları, tarafların daha fazla yıpranmaması için hızlı neticelendirilecek. Bunun için, boşanma davaları istinaf mahkemesine gitmeyecek, doğrudan Yargıtay'da yapılacak temyiz incelemesiyle sonuçlanacak.

GIDA GÜVENLİĞİ
Özellikle salgın döneminde fahiş fiyat artışlarıyla gündeme gelen gıda arzı konusu da eylem planında yer alacak. Güvenli gıda arzını temin etmek ve bu konuda kamuoyunu hızlı bir şekilde bilgilendirmek için, tüketici kuruluşlarının da yer alacağı bağımsız bir yapı oluşturulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.