1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Erdoğan: Sokağa çıkamaz hale getirmeliyiz
Erdoğan: Sokağa çıkamaz hale getirmeliyiz

Erdoğan: Sokağa çıkamaz hale getirmeliyiz

Sosyal meydanın tamamen devasa ve kontrolsüz bir alan olduğunu savunan Erdoğan, "Ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği dönemde içindeki kini kusanlar var. Bunları sokağa çıkamaz hale getirmeliyiz" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Medya Ödülleri töreninde konuştu.

Dünya değişirken medyanın yerinde sayması mümkün değildir.

- Sosyal medya hayatımızın tam ortasına düştü. Doğruların teyit edilemediği bir iletişim sistemi kanalizasyon haline gelebiliyor. Ülkemizde çok çarpıcı örneklerine rastlıyoruz.

- Elazığ'daki depremin acılarını yaşarken, bazı kimselerin sosyal medyada  yayınladığı alçakça mesajlar bunun örneğidir. 

- Emniyet güçlerimiz gerekli adımları atıyor. Ama asıl görev siz medya çalışanlarına düşüyor.

- Ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği dönemde içindeki kini kusanlar var. Bunları sokağa çıkamaz hale getirmeliyiz.

- Milletimiz 1000  yıldır yaşadığı bu coğrafyada her imtihanda safını doğru seçmeyi başarmıştır. 

- Türkiye geçtiğimiz 17 yılda dünyada çok farklı bir yere geldi. Ülke olarak küresel sistemin birinci liginde mücadele ediyoruz.

- Geçmişte yaşadığımız krizlere bir bakın. Neredeyse tamamının küresel gelişmeler ile ilgisinin olmadığını görürsünüz. Hepsinde de krizleri kendimiz yarattık, bedelini kendimiz ödedik. Dışarıdan etkiler yok muydu? 

- 2008 Finansal Krizi'nin ülkemizi teyit geçmesini sağladık.

-  Birileri hala Suriye'de, Doğu Akdeniz'de Libya'da ne yaptığımızı anlamıyor. Halkımız her şeyin farkındadır. Tek muhatabımız millettir.

- Bugün yürüttüğümüz siyasetle, bizi yeni Mondroslara mecbur bırakmak isteyenlerin oyunlarını bozuyoruz

- Sahip olduğumuz kadim mirasa sahip çıkarken bunu dünyaya en doğu şekilde anlatmak ile mükellefiz.

- Karşımızda yalan yanlış bilgilerle Türkiye'yi ve Türk Milletini karalamak için canhıraş şekilde çalışan devasa bir mekanizma bulunuyor.

- Batı ülkeleri başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde Türkiye aleyhinde kamuoyu oluşturma gayreti var. Ermeni lobisi, Rum lobisi var. DEAŞ var, PKK var. Öyle şeyler yapıyorlar ki gerçeğin böyle ters yüz edilmesi karşısında şaşkınlığımızı saklayamıyoruz. Terör örgütünün masum sivillere saldırılarını görmezden gelenler, Türkiye'nin meşru müdafaasına ses çıkarıyor.

- Şimdi Yüzyılın Anlaşması diyorlar. Bu bir işgal projesidir. BM Genel Kurulu'nda haritayı göstermiştim. 1948 yılında Filistin neydi? İsrail neydi? Bugün tamamen yer değiştirmiş durumdalar. Utanmadan sıkılmadan Filistin'e yeni haklar getiriyoruz diyorlar.

-  Bırakın bu yalanları, hayatınız bunlarla geçmiş; bir tarafta Trump almış yanına malum kişiyi, toplayacakları alkışa bakıyorlar. O alkışlarla dünyanın kaderini siz değiştiremezsiniz. Filistin’in kaderini ise hiç değiştiremezsiniz. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Bugünkü MGK toplantısında özellikle buna değindik.

- Kudüs satılık değildir. Kimse 'bir şeyler verelim de siz burayı bize bırakın' edepsizliğine de girmesinler.

- Türk Milleti olarak Filistin'e bakışımız, cennetmekan Sultan Abdülhamit Han'ın neyse, bizim de bugün bakışımız odur.

- Sivil girişimlerden daha çok destek bekliyoruz. Herkes kendi etki alanlarına etki etmeli.

- Herkes kendi işini en doğru şekilde yaptığını bu işten milletimiz de kazançlı çıkacaktır.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.