1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Erdoğan: Tüm dünyayı başkenti Kudüs olan Filistin'i tanımaya davet ediyorum
Erdoğan: Tüm dünyayı başkenti Kudüs olan Filistin'i tanımaya davet ediyorum

Erdoğan: Tüm dünyayı başkenti Kudüs olan Filistin'i tanımaya davet ediyorum

Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bunlar terörist değil de nedir? Ey Trump sana daha neyi anlatalım gerçekler ortada İsrail yaptığı tüm terör eylemleri için ödüllendiriyor"dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bunlar terörist değil de nedir? Ey Trump sana daha neyi anlatalım gerçekler ortada İsrail yaptığı tüm terör eylemleri için ödüllendiriliyor. İsrail bir işgal devletidir. İsrail aynı zamanda terör devletidir. Tüm dünyayı başkenti Kudüs olan Filistin'i tanımaya davet ediyorum." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Filistin'le ilgili barışa öncülük etmesini beklediğimizi ABD Başkanı, 6 Aralık'ta Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıklamıştır. Uzun söze göre yok, Kudüs'te birkaç dakika dolaşan herkes orasının işgal altında olacağını anlayacaktır. Kudüs'te bir kaç dakika dolaşan biri oranın işgal altında olduğunu anlayacaktır. Zaten işgal altında olan bu şehirle ilgili böyle bir kararın açıklanmasının hiçbir hükmü olamaz.

"HİÇBİR ÜLKE KUDÜS'TE BÜYÜKELÇİLİK BULUNDURAMAZ"

ABD'nin hukuksuz kararına sadece İsrail destek vermiştir. Bu gayrimeşru kararı tanımayan ülkelere teşekkür ediyoruz. BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 tarihinde aldığı karara göre hiçbir ülke Kudüs'te büyükelçilik bulunduramaz

"İSRAİL TERÖR DEVLETİDİR!"

10 yaşında çocukları o terörist askerler gözaltına alıyor ve demir kafeslerin içine yığıyor. Bunlar terörist değil de nedir? Ey Trump sana daha neyi anlatalım gerçekler ortada İsrail yaptığı tüm terör eylemleri için ödüllendiriliyor. İsrail bir işgal devletidir. İsrail aynı zamanda terör devletidir.

"TÜM İNSANLIĞA TEHDİT KAPISINI AÇMIŞTIR"

Kudüs kararıyla ateşlenen fitil, Amerika ve İsrail ile birlikte tüm insanlığa yönelik tehditlerin kapısını açmıştır. Bölgemizde yaşanan diğer sorunlar, Filistin meselesini bize ve insanlığa asla unutturamaz.

"196 DÜNYA ÜLKESİNİN BUNA TAVIR KOYACAĞINA İNANIYORUM"

Ben yaptım oldu demekle bu dünyada hiçbir şey olmuyor. Siz tek başınıza böyle bir karar alabilirsiniz ama dünya sadece sizden ibaret değil. Sadece BM'nin bugün üyesi, 196 üye var. Bütünüyle bu karar içerisinde, şüphesiz ki ben 196 dünya ülkesinin buna tavır koyacağına inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bunlar terörist değil de nedir? Ey Trump sana daha neyi anlatalım gerçekler ortada İsrail yaptığı tüm terör eylemleri için ödüllendiriliyor. İsrail bir işgal devletidir. İsrail aynı zamanda terör devletidir. Tüm dünyayı başkenti Kudüs olan Filistin'i tanımaya davet ediyorum." dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.