1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erdoğan'dan Hollanda 'ya sert tepki
Erdoğan'dan Hollanda 'ya sert tepki

Erdoğan'dan Hollanda 'ya sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş izninin iptal edilmesinden sonra Hollanda'ya sert çıkıştı.

A+A-

Erzurum Güncel- Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesine sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sen istediğin kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırma, bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye’ye nasıl gelecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar'da katıldığı toplu açılış töreninde Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesine sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Dışişleri Bakanımız Hollanda’da vatandaşlarımızla buluşma programına gidecekken kendisine ‘uçuşa yasak’ haberi geldi. Düşünün Türkiye’nin Dışişleri Bakanı vatandaşları ile buluşmak için Hollanda’ya gidecek.

Hollanda ‘uçuşa yasak’ notasını geçiyor. Hollanda bir sıçrarsın, iki sıçrarsın ama bilesin ki oradaki benim vatandaşlarım sizin tezgahınızı bozacaklar 16 Nisan’da. İstediğiniz kadar baskı yapın, istediğiniz kadar teröristleri ülkenizde besleyin büyütün, bunların hepsi size ters olarak dönecek. Bunlara yönelik şüphesiz 16 Nisan’dan sonra uygulamalarımızı başlatacağız. Biz sabırlıyız. Sabreden kimse zafere ulaşır" dedi.

Hollanda'ya tepkisini sert bir şekilde dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Sen istediğin kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırma, bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye’ye nasıl gelecek. Tabi burada ben diplomasiyi konuşuyorum. Yoksa vatandaşların seyahatini değil o ayrı bir konu. Bunların değerlendirmesini ona göre yapacağız. Bunlar ne siyaset biliyor ne uluslararası diplomasi biliyor. Bunlar bu kadar ürker, korkak. Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist bunu böyle biliniz. Bugün bizi Hollanda seyrediyor. Bakın burada bir şehir toplantısı yapmıyoruz ilçe toplantısı yapıyoruz. Bağcılar’da Almanya bizi izliyor şu anda. Avrupa’nın diğer ülkeleri bizi izliyor. Hepsine selam olsun. 16 Nisan için selam olsun." 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.