1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Erdoğan'ın AB sitemine Putin ne dedi
Erdoğan'ın AB sitemine Putin ne dedi

Erdoğan'ın AB sitemine Putin ne dedi

Bakü4de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları açılışına katılmayan AB liderlerine sitem eden Erdoğan'a Putin'den testek

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1. Avrupa Oyunları açılışına katılmak üzere geldiği Bakü'de Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetlisi olarak, Bakü'de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'nın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkedeki temasları kapsamında, bazı ikili görüşmelerde de bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü'deki temaslarının ikinci gününde, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Erdoğan'ın konakladığı Four Seasons Otel'deki görüşme basına kapalı gerçekleşti. Basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf almasının ardından başlayan görüşme, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Putin'e de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov eşlik etti.

Basın mensuplarının görüntü aldığı sırada Avrupa Oyunları'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Oyunları'nın güzel bir açılış töreni ile başladığını, bu organizasyon için Azerbaycan'ın ciddi bir yatırım yaptığını ifade etti.

Organizasyonun adının "Avrupa Oyunları" olduğunu anımsatarak, AB ülkesi liderlerinin açılış töreninde olmadığına dikkati çeken Erdoğan, "Gerçi adı Avrupa Oyunları ama Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderleri falan yoktu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlerinin olmadığı oyunlara AB üyesi ülkelerin sporcularının katıldığını belirtti.

Putin: "Türkiye AB üyesi olarak temsilen buradadır"

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin de açılış töreninin canlı ve güzel bir organizasyon olduğunu kaydetti.

Erdoğan'ın AB liderlerinin açılışta bulunmaması eleştirisine Putin, "Bakü'de, Türkiye AB üyesi olarak temsilen buradadır" karşılığını verdi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye'nin AB'ye üye olmadığını, üyelik müzakerelerini sürdürdüğünü anımsattı.

Putin, Türk milli takımının büyük bir takım olduğunu belirterek, ülkesine, Türkiye'ye ve Azerbaycan'a başarı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Aynı şekilde ben de Türkiye, Rusya Federasyonu ve ev sahibi olarak da Azerbaycan sporcularının başarılarını görmek istiyorum" dedi.

putin.20150613125443.jpg

İki lider Suriye, Ukrayna ve Kırım meselelerini masaya yatırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye, Ukrayna, Kırım meseleleri ile Tatarların durumunu ele aldı. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Avrupa Oyunları açılış töreni davetlisi olarak Bakü'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli temaslarda bulundu.

Erdoğan, Bakü programının ikinci gününde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ile ikili görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen ve Dışişleri Bakanı Mevlüt çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ile eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yer aldığı Türkiye heyeti ile Vladimir Putin başkanlığında Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve diğer ilgililerin bulunduğu Rusya heyetinin görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürdü. 

Heyetler arası temasların ardından iki lider baş başa görüşme yaptı. CumhurbaşkanıErdoğan ve  Vladimir Putin'in ikili görüşmesi de yaklaşık 1 saat sürdü. 

Suriye, Ukrayna ve Kırım meselelerini masaya yatırdı

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve Putin, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra uluslararası konularda da görüş teatisinde bulundu.

İki liderin, enerji başta olmak üzere Türkiye ve Rusya arasında çeşitli sektörlerdeki işbirliğinin sağlanması, ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ve ticaret hacminin artırılması gerektiğini vurguladıkları öğrenildi. 

Suriye, Ukrayna, Kırım meseleleri ile Tatarların durumunun da CumhurbaşkanıErdoğan ve Vladimir Putin'in masaya yatırdıkları konular arasında yer aldığı kaydedildi.

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.