1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erken seçim ve kongre gerginliği
Erken seçim ve kongre gerginliği

Erken seçim ve kongre gerginliği

AK Parti kulislerinde erken seçim senaryoları tartışmaları kapsamında eylülde yapılması gereken kongrenin ertelenmesi gündemde...

A+A-

Erzurum Güncel- Koalisyon tartışmalarının yerinie rken seçime bırakmasıyla, AK Parti'de 30 Eylül’e kadar yapılması gereken büyük olağan kongrenin tarihi parti kulislerinde tartışma konusu oldu. Kongrenin erteleneceği iddia edildi.

KONGRE ERTELENECEK Mİ?

Milliyet'in haberine göre, kongresinin takvime uygun şekilde eylül ayı sonunda yapılması planlanıyordu. Ancak, erken seçim senaryoları nedeniyle kongrenin erteleneceği ifade ediliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçen yıl 27 Ağustos’taki olağanüstü kongreyle AK PartiGenel Başkanlığı’na seçilmişti. AK Parti’de olağan kongrenin ise 30 Eylül’e kadar yapılması gerekiyor.

ekran-resmi-2015-08-15-10.06.55.png 

PARTİ İçİNDE FARKLI GöRüŞLER...

AK Parti tüzüğüne göre MKYK, süreyi 1 yıl daha erteleme yetkisine sahip. Başbakan Davutoğlu’nun kongrenin ertelenmesini düşünmediği, zamanında yapılmasını istediği vurgulanırken, parti içinde farklı görüşler hakim.

Davutoğlu’na yakın isimler, 12-13 Eylül veya 19-20 Eylül tarihlerinde kongrenin yapılabileceğini savunuyor. Aynı isimler, seçimlere de, “yeni kadro” ile gidilmesi gerekliliğine dikkat çekiliyor.

Parti içinde bir kesim ise kongrenin seçim sonrasına bırakılması gerektiğini dillendiriyor. önümüzdeki hafta toplanması beklenen MKYK’da da konunun ayrıntılarıyla ele alınması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.