1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erzurum Gündemi: Taraflardan arka arkaya açıklamalar
Erzurum Gündemi: Taraflardan arka arkaya açıklamalar

Erzurum Gündemi: Taraflardan arka arkaya açıklamalar

Yaşanan olayla ilgili özür dilemesi beklenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tweet attı. İYİ Partili Kırkpınar'dan açıklama geldi .

A+A-

Erzurum Güncel- İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in kendisine yönelik hakaret içerikli sözleri hakkında konuştu.

Kırkpınar, "İnsani ve siyasi vicdana sığmayan sözler sarf etmiştir. Kendisine yakışan üslup bu olsa gerek, bizim siyasi ve insani üslubumuzda bu kelimeler yoktur. Sevgili yurttaşlarımızdan arzum, şehrimizi kime emanet ettiklerini görmeleridir" karşılığını verdi. 

Melih Kırkpınar, dün Erzurum'un yerel televizyonu ERK Haber'de yurttaşın sorunlarını dile getirdi. Programı izleyen AKP'li Mehmet Sekmen, telefonla yayına bağlanarak İYİ Partili Kıkpınar'a hakaret etti.

Melih Kırkpınar'ın, "Sayın Sekmen, haddini bil önce, adam gibi konuş" şeklindeki uyarısından sonra Mehmet Sekmen, bu kez Kırkpınar’a "p.....k" diyerek küfür etti.

KIRKPINR: "BİZ KUSUR ARAYAN SİYASETİ REDDEDİYORUZ"

Yaşanan olayın ardından Melih Kırkpınar, "Diğer siyasi partiler bizim düşmanımız değil, rakiplerimizdir" yorumunda bulundu. Kırkpınar, şunları söyledi:

 

"Siyaset, bizler için vatana ve vatandaşa hizmet etme aracıdır. Bu yola çıkarken söz verdiğimiz gibi halkın içinde olacak ve sıkılmadan, yorulmadan çalışmalara deva edeceğiz. Diğer siyasi partiler bizim düşmanımız değil, rakiplerimizdir. Onların kusurlarını aramak gibi bir amacımız olmadı, olamaz. Biz, kusur arayan siyaseti reddediyoruz. Muhalefetin görevi halka yapılmayan hizmetleri tespit etmek, bunu kamuoyuna ve yetkililere bildirmektedir. Bu minvalde sürekli esnaf ve ilçe gezileri yapıp yurttaşın sıkıntılarını dile getiriyoruz. Bunu yaparken kulaktan dolma veya yanlış bilgileri kullanmıyoruz. Bizzat halkın dilinden kendi rızalarıyla aldığımız kayıtlardır.

"YURTTAŞLARIMIZDAN ARZUM, ŞEHRİMİZİ KİME EMANET ETTİKLERİNİ GÖRMELERİDİR"

Dün katıldığım canlı yayında dile getirdiğim sorunlar Belediye Başkanı Beyefendi’yi kızdırmış olacak ki programda insani ve siyasi vicdana sığmayan sözler sarf etmiştir. Kendisine yakışan üslup bu olsa gerek, bizim siyasi ve insani üslubumuzda bu kelimeler yoktur. AK Parti’ye, MHP’ye gönül vermiş kardeşlerimiz eminim ki en azından bizim kadar üzülmüşlerdir. Sevgili yurttaşlarımızdan arzum, şehrimizi kime emanet ettiklerini görmeleridir. Yıllardır şehrimizin nasıl bir zihniyet tarafından yönetildiğini görmelidirler."

SEKMEN TWEET ATTI

Öte yandan özür dilemesi beklenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tweet attı. Sekmen paylaşımında şu ifadelere yer verdi. 

"İnternet haber kanalındaki canlı yayın sırasında asla tasvip etmeyeceğim sözlerin ağzımdan çıkmasına, program konuğunun haksız ithamları ve ağır tahriki sebep olmuş olsa bile söylenen ifade muhatabıma yönelik değildir."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum