1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erzurum İl başkanı, bayrak açtı
Erzurum İl başkanı, bayrak açtı

Erzurum İl başkanı, bayrak açtı

Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nde liste krizi! Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş 'Yavşakların olduğu partide olmayacağım"

A+A-

Erzurum Güncel- Muharrem İnce'nin Genel Başkan olduğu Memleket Partisi'nde liste krizi yaşandı. Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş'in "Yavşakların olduğu partide tabi olmayacağım" paylaşımı parti içinde yaşanan krizi gözler önüne serdi.

Memleket Partisi'nin dün gerçekleşen Birinci Olağan Kurultayı'nda liste kavgası yaşandı. Kurultayda Genel Sekreter olmak isteyen ve günlerdir kulis yapan Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Dudu, parti meclisine son sıradan girdi. Muharrem İnce'nin sessiz kaldığı genel sekreterlik yarışında Dudu'nun delegeden çizik yiyerek girebildiği ifade edildi. Mevlüt Dudu'nun yakın kurmayı, Genel Sekreter Yardımcısı Mert Ünlü'nün de listeye sondan ikinci olarak girdiği öğrenildi.

Memleket Partisi'nde ilk Olağan Kurultayı

CHP’nin küskünlerinin buluştuğu Muharrem İnce’nin liderliğindeki Memleket Partisi, ilk Olağan Kurultayı'nı gerçekleştirdi.

Türkiye’nin 54 ilinde teşkilatlanan Muharrem İnce’nin liderliğindeki Memleket Partisi’nin Birinci Olağan Kurultayı “Ne cumhur ne millet, tek yol memleket” ve “Umudun rengi mavidir” yazılı pankartlar eşliğinde Ankara Spor Salonu’nda yapıldı.

Tek Genel Başkan adayı olduğu kurultayda İnce, vaatlerini anlatırken Cumhurbaşkanlığı seçimi için de “Açıklıyorum, aday adayıyım” dedi.

Liste kavgası çıktı

Sakin geçen Memleket Partisi kurultayında perde arkasında liste kavgasının yaşandığı ortaya çıktı. SuperHaber’in Ankara kulislerinden aldığı bilgilere göre, kurultayda Genel Sekreter olmak isteyen Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Dudu, parti meclisine son sıradan girdi.

Muharrem İnce’nin sessizce izlediği Genel Sekreterlik yarışında Dudu’nun, delegeden çizik yiyerek girebildiği ifade edildi. Yine Mevlüt Dudu'nun yakın kurmayı Genel Sekreter Yardımcısı Mert Ünlü’nün de listeye rekor seviyede çizik yiyerek ancak 59’uncu sıradan girdiği öğrenildi. Dudu ve Ünlü’nün kurultay öncesi İl Başkanları ile kulis yaptığı ve Genel Sekreter Hakkı Akalın’ı liste dışı bırakıp partinin 2.adamlığı olan Genel Sekreterlik makamını ele geçirme planları yaptığı öğrenildi. Yine Dudu ve Ünlü ile beraber hareket eden, MYK üyesi Fatih Pala da, 373 oy alarak delegelerin yarısı tarafından liste dışı bırakıldı.

İnce'nin 'gurme dostları' kurultayda son anda listeye girdi

Geçtiğimiz hafta istifa eden YDK üyesi avukat Mustafa Tayfun Laik’in, kamuoyunana yazdığı mektubunda, “Muharrem İnce, liyakatsiz gurme arkadaşları ile yürümeyi tercih ettiği için ayrılıyorum.” sözleri dikkat çekmişti.

İnce’nin gurme dostlarım dediği kişilerin, listede delegasyondan çizik yiyen; Mevlüt Dudu, Mert Ünlü,Fatih Pala ve yine liste dışı kalan Burak Savtur oldukları konuşuluyor.

"Çevresinde gurmelik yapan yalakalık yapan yavşaktır"

Öte yandan dün gece geç saatlerde Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş’in attığı “Sayın Genel Başkanımız bir grup tarafından yanlış yönlendiriliyor. Ben buna itaat değil, itiraz ediyorum. Ben Ömer Özdoğan gibi, Mert Ünlü gibi yavşakların olduğu partide tabi olmayacağım. Sayın Genel Başkan değerlidir. Çevresinde gurmelik yapan yalakalık yapan yavşaktır.” tweeti Memleket Partililer tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Sabah saatlerinde genel merkezden aranan Erzurum İl  Başkanı Eş’in da baskılar üzerine tweetini sildiği görüldü.

İşte bahsi geçen Memleket Partisi listeleri...

 

Kaynak: SuperHaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.