1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum Milletvekillerine duyurulur
Erzurum Milletvekillerine duyurulur

Erzurum Milletvekillerine duyurulur

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, uçak sefer sayılarının yetersizliğiyle ilgili gelen şikayetler üzerine THY ile görüştü, sorun anında çözüldü. Erzurum’un vekilleri ise kentte aylardır yaşanan bu soruna izleyici kaldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Ajans’ın gündemde tuttuğu uçak bilet fiyatları ve sefer sayıları konusu, kent siyasilerinin ‘ilgisizliği’ nedeniyle sorun olmaya devam ederken, aynı sorunu ‘kısmen’ yaşayan illerden biri Diyarbakır’da da sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların talepleri anında karşılık gördü. 

 

HEMEN GÖRÜŞTÜ

 

Günde ortalama 14 uçuşu bulunan Diyarbakır’da sefer sayılarının yetersizliğinden şikayet eden Ticaret ve Sanayi Odası sorunu Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı AK Parti Milletvekili Mehmet Mehdi Eker’e iletti. Bunun üzerine harekete geçen Eker, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile görüştü.

 

 

ERTESİ GÜN SORUN ÇÖZÜLDÜ

 

Dün bir tweet atan eski Bakan Eker, “Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası ve hemşerilerimizin talepleri doğrultusunda, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile yaptığım görüşme sonucu THY’nin Diyarbakır sefer sayılarında artışa gidilecek ve ekonomi sınıfı koltuk sayısı artırılacaktır. Alınan kararlar Ağustos ayından itibaren uygulamaya geçilecektir” dedi. 

 

 

İşte Diyarbakır'ın 2 Ağustos itibariyle Ankara uçuşları

 

BUNUNLA DA BİTMEDİ!

 

Kısa sürede sorunun çözümünü sağlayan eski Bakan Eker, ayrıca Diyarbakır medyasına açıklama yaparak, “Ağustos ayında kademeli olarak artırılacak sefer sayıları Eylül ayından sonra günlük 28 sefere çıkarılacaktır. Artık vatandaşlarımız rahat rahat hem ucuz bilet bulabilecekler, hem de istediği zaman istediği uçak seferinde seyahatini yapabilecektir. Diyarbakırlılara hayırlı olsun” diye konuştu.

 

 

İşte Diyarbakır'ın 2 Ağustos itibariyle İstanbul uçuşları

 

ERZURUM’UN VEKİLLERİNDEN ‘ÇIT’ YOK

 

Aylardır uçak sorunu yaşayan Erzurum’da ise sorunun çözümü için AK Partili hiç bir vekil kılını dahi kıpırdatmadı. Erzurumlu vekiller THY’nin basın açıklamalarını tweet atmakla yetinirken, konuyu Meclis gündemine getiren İYİ Parti Milletvekili Naci Cinisli’nin de çabaları sonuç vermedi. 

 

THY NE DEMİŞTİ, NE OLDU?

 

Erzurum Ajans’ın sıklıkla gündeme getirdiği uçak bilet fiyatları ve sefer sayılarının yetersizliğiyle ilgili olarak THY geçen haftalarda bir açıklama yapmış, Boeing 737 MAX tipi uçakların uçuşlarının durdurulmasını gerçekçe göstermişti. Ancak THY bu açıklamasına rağmen siyasilerden gelen baskıyla Diyarbakır’ın sefer sayılarını artırmakla kalmadı, ekonomik koltuk sayısında da artışa gitti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum